Eventet är avslutat

SKOGSORGELN

50,00 SEK - 230,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

4 maj 2022 - 5 maj 2022

Beskrivning

Teater Albatross ger Skogsorgeln. En pjäs om människan, djuren och naturen. 4 och 5 maj kl. 19 på Teater Giljotin.

I en glänta i skogen hittar djuren en mystisk och magisk maskin. Med hjälp av trädens rottrådar får den liv och kan berätta för människor och djur om hur naturen har det. Livfulla och spännande figurer och magisk scenografi tar den tvåbenta publiken med in bland skogens snår och ner i havens djup.

Som avslutning på turnén spelar Teater Albatross sin nya poetiska föreställning Skogsorgeln på Teater Giljotin i Stockholm. Okonventionell fysisk teater om samtidens ekologiska kollaps. Med texter av Thomas Tidholm och egenskriven musik till välkända melodier på ett vevpositiv.

Speltid: ca. 1 timme 5 minuter. För vuxna och barn från 9 år.

4 maj eftersamtal och diktläsning med Gunnar Harding!
5 maj eftersamtal med Suzanne Osten!


Föreställningens tidigare spelningar har fått mycket beröm:

"Vilken föreställning! Texter och skådespel som gick rakt in i hjärtat som väckte många känslor och tankar. Tack för en  fantastisk föreställning ikväll!" (Mia M., publik)

”Det är roligt ibland, men ledsamt så att man kan gråta. [...] Människan tar allt utrymme till sig själv, säger en uggla. – Och där sitter vi och speglar oss.” (Karin Samuelsson, Borås Tidning)

"Tack igen för en fantastisk föreställning. Mina vänner tyckte också väldigt mycket om den. Vilken upplevelse Skogsorgeln är!" (Kennet Öhlund, Miljöpartiet Borås)

"Premiären på ”Skogsorgeln” av Teater Albatross på Tokalynga var formidabel. Äntligen värdefull dramatik om den enda frågan som är
väsentlig i vår tid. Hur skall vi leva i förhållande till naturen? Det är Teater Albatross som har något att säga idag i svensk teater!" (Ulf Skogsén, Eldteatern)

"Med akrobatik och intensitet och med barnets blick, barnets häpnad, skildras hoten mot den natur, som är vår livsgrund." (Johan Bergström, författare)

"På något sätt lyckas den halländska gruppen få med livet, universum och allting på bara en timme." (Carl Johan Kilborn, skådespelare och teaterlärare på Göteborgs folkhögskola)


Medverkande
:
Övergripande idé: Åsa Lieberath och Robert Jakobsson
Regi: Teater Albatross med hjälp av Maria Ericson och Dag Norgård m.fl.
Skådespelare: Marie Hässler, Valtteri Keinänen och Robert Jakobsson
Scenografi, dockor, kostym: Åsa Lieberath
Trädjuren: Gilles Dieng
Text: Teater Albatross och Thomas Tidholm
Sångtexter: Marie Hässler och Teater Albatross
Ljusdesign: Svante Grogarn, Åsa Lieberath, Oskar Ekstrand, Theo Ryan och Valtteri Keinänen.
Ljusteknik under föreställningen: Valtteri Keinänen
Affisch: Åsa Lieberath
Mask: Emma Whiteside och Åsa Lieberath.
Film: Daniel Nandigobe
Foto: Fabian Zeidlitz, Nadia Scapoli, Daniel Nandigobe
Producent: Lennart Schuster

Mathilde Oftedahl Negård var med och skapade föreställningen och många fler vänner till Teater Albatross har varit inblandade i föreställningen och  har bidragit med sin konst och sina idéer.

Arrangör

Lokal

Teater Giljotin Teater Giljotin, Torsgatan 41, 113 62 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.