Sketches of Spain

Narvavägen 13-17, 11440 Stockholm
19 dec 2021 16:00 - 18:00
Superarrangör
Biljetter 200,00 SEK - 250,00 SEK
Biljetter 200,00 SEK - 250,00 SEK

J! Concert : Sketches of Spain

Musik av De Falla, Albeniz, Francisco Coll och Pete Harden

Christian Karlsen, Jacob Kellermann, Norrbotten NEO

Introduktion: Författaren & kulturhistorikern Anders Hammarlund

Få klassiska skivor har fått så mycket uppmärksamhet och genomslag i Sverige som Jacob Kellermann och Christian Karlsens BIS album med London Philharmonic Orchestra och ensemblen Norrbotten NEO. 

”När diktaren Lorca liknar gitarren vid en mörk cistern av trä som han vill bli begravd tillsammans med i sanden - skulle han kunnat vara en av de medverkande på detta album. Här fångar gitarristen Jacob Kellermann och dirigenten Christian Karlsen med två orkestrar den djupa spanska tonen från grunden men även från oväntade håll. Något som gör den angelägen på ett nytt och blixtrande vis. Full av svärta och ljus, likt Lorcas svarta regnbågar.” 

Detta skrev Dagens Nyheter samtidigt som de utsåg skivan till ”årets nr 1 bästa klassiska skiva 2020”. Sedan dess har den hyllats av The Guardian, Times, NRC och andra ledande dagstidningar och magasin världen över. I våras tilldelats den dessutom både en Grammis och franska Diapason D’Or. 

Exakt ett år senare än planerat, kan vi äntligen presentera den uppskjutna releasekonserten. Musik av De Falla och Albeniz blandas med nya kompositioner av Francisco Coll och Pete Harden med det gemensamma i den unika spanska musiken och traditionen – som i sticker ut med som sina tydliga rötter och influenser från i tiden då judar, araber och kristna levde sida vid sida.

Jacob Kellermann, gitarr

Christian Karlsen, dirigent

Norrbotten NEO

Program: 

Manuel de Falla | Homenajes in memorian Claude Debussy

Issac Albeniz/Christian Karlsen | Evocasion och Cordoba 

Pete Harden | Solace and Shimmer

Francisco Coll | Turia 

 Judisk Kultur i Sverige i samarbete med Föreningen Kammarmusik NU och Norrbotten NEO med stöd av Kulturrådet och Statens Musikverk.

Tack till Musikverket, Kulturrådet, Stockholms stad & Region Stockholm

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.