Skattereform för jämlikhet

24 apr 2018 18:00 - 20:00

ABF Stockholm,, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Allt fler ekonomer och viktiga ekonomiska institutioner säger nu att en utveckling mot växande klyftor måste förhindras. I Sverige har flera rapporter lagts fram som kräver en skatteväxling från arbete till kapital. Nu ställer vi frågorna till ansvariga rödgröna politiker. Hur ser de på ny arvsskatt, förmögenhetsskatt, fastighetsskatt? Vad vill de göra med RUT, ROT och ränteavdragen?

I Sverige har klyftorna växt snabbare än i andra västländer. Den senaste SCB-rapporten blev en obehaglig påminnelse av att klyftorna fortsätter att växa. Det räcker uppenbarligen inte med välfärdspolitik för att vända denna utveckling. Något måste göras åt det skatte- och bidragssystem som hela tiden omfördelar åt fel håll. Varför ska låginkomsttagare betala städningen för höginkomsttatare? Och varför ska vi ha en avgift på fastigheter som låter höginkomsttagaren i den stora och dyra villan procentuellt betala mindre i skatt än låginkomsttagaren i normalvillan? Alla rödgröna partier talar sig programmatiskt varma för ett jämlikt samhälle. Men vad vill de göra?

Medverkande:
Janine Alm Ericson (Mp)
Ali Esbati (V)
Peter Persson (S)

Samtalsledare:
Per Sundgren

Lokal: Palmesalen, 1 trappa.
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov, uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Biljett

Ej tillgänglig

Student, pensionär, arbetssökande

Ej tillgänglig