Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Skator | Slaktkyrkan

Event inställt

Skator | Slaktkyrkan

Från 175,00 SEK

Plats

Datum

26 jan 2022 19:00 - 23:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Slaktkyrkan & United Stage presenterar:

Skator

Tisdag - 11 maj 2021

19.00 - 23.00, Slaktkyrkan

Den 21 augusti släppte Skator det efterlängtade ”År”, hennes första album på sju år. Nu presenteras en serie spelningar som tar den nya musiken till Stockholm, Göteborg och hemstaden Umeå.

Skator (Lina Högström) är tillbaka med nytt album: ”År”, producerat av Fredrik Swahn (Melody’s echo chamber, Anna Järvinen) och Jacob Haage (El Perro del Mar). Skator har hyllats för sitt säregna berusande uttryck som förflyttar lyssnaren till en plats bortom det vardagliga. Låtarna på "År" är placerade i kronologisk ordning som ett år, med början i ljusaste vår och med slut i vinterns brungrå snödrivor. Albumet kretsar kring tidens gång.

Röster om Skator:

”Okonstlat men charmigt folkpopmodus om björnarna som gått i ide, vinterns sista snödriva och körsbärsblomningens jubel” - SVD

”En modern sångcykel om årstidernas växlingar” - DN

”År dryper av nyskapande. Det är konstnärligt och poetiskt – skivan tycks nästan befinna sig i en annan värld” - TT

”Varenda ton och textrad verkar genomtänkt, men musiken ger ändå inte intrycket av att vara övertänkt eller stelnackad, utan snarare intuitionsstyrd” - Popmani

”Jag vill skriva ned varenda rad, spara dem någonstans. Det är otroligt träffsäker poesi” - HYMN

”Lika delar Stina Nordenstam, västerbottnisk berättartradition och Sara Parkman” - NWT

Mattias Alkberg, artistkollega och vän om nya albumet:

När man hör eller ser något nytt så dras man lätt till en sorts beskrivningar av kända fenomen. Och på grund av rädsla för att göra fel, känna fel rentav, försöker man skämta bort det, förenkla det. Beskriver det som kitsch. Eller om det är det tydliga i kitsch som gör att man möjligen omedvetet associerar så. Man tycker det man varit med om är så märkvärdigt och man vill dela med sig av detta, så fort som möjligt. Så man väljer största gemensamma nämnaren, den med grällast färger. Väl medveten om att just kitsch lika gärna kan ha en repellerande effekt. Det är bara min egen iver som väljer den vägen, du måste höra på det här fort, det är så bra!

Men det här är inte kitsch, och jag vill egentligen inte försöka locka in någon den vägen heller. Så jag måste börja om.
Det finns inget annat som låter så här. Inget jag kan beskriva och jämföra med, rent allmängiltigt. Alice Coltranes andliga skivor under tidigt 80-tal, vem har hört dem? Sergius Golowins "Lord Krishna von Goloka" från ´73?Samtidigt: det är melodibyggen som har lika mycket att göra med Franz Schubert som Brian Wilson och Joni Mitchell. Och texter som påminner mig om Bodil Malmstens fjäderlätta komplexitet och Allen Ginsbergs fria associationsrim. Men egentligen är det här helt eget. Det är jag som nervöst amatörpsykologiserar sönder detta mästerverk. ”År" är en av de bästa svenska skivorna någonsin. Den liknar inget och är sig själv nog. Efter en lyssning tänker du ”Vad är detta? Jag måste lyssna igen.” Efter andra eller tredje lyssningen är du fast och måste lyssna igen och igen. Gå till biblioteket och låna diktsamlingar. Leta bortglömd musik på obskyra ställen. Det är en skiva som förändrar dig. Det är ju det du vill också.

– Vänligen,

Mattias Alkberg, Luleå, 2020.

Släppet av ”År” firades på Trädgården i Stockholm under två kvällar. Tillsammans med en symfonisk orkester framförde Skator hela albumet både för publik på plats och via en livestream till hela världen. Under vintern 2021 blir det en serie spelningar, med både ny och gammal musik.

Här ser du Skator vintern 2021:

26/1 Göteborg, Stora Teatern


27/1 Stockholm, Slaktkyrkan


28/1 Umeå, Droskan

Fakta Skator:

Lina Högström kommer från Umeå, bor i Stockholm.Musikbana inleddes i hemstadens hardcorescen som trummis.2013 kom debutalbumet ”Vita Kalla”, 2014 tog hon hem SKAP:s pris för ”Bästa text” på Manifestgalan. Hon har turnerat med Stefan Sundström och gjort tolkning av Mattias Alkbergs låt ”Solljus/Gravljus” till hans EP ”Epitafium”.2016 gjorde Skator en föreställning tillsammans med Norrlandsoperans symfoniorkester, med både gamla och nyskrivna Skator-verk.

2017 medverkade Skator på två låtar på Säkert!:s album ”Däggdjur” och följde dessutom med som musiker på den efterföljande turnén. Skator har också varit musiker, både live och på skiva, med akter som Boys, HOLY och Chicagojazzen. Spelar både fiol, piano och gitarr. Skator har en nervskada i vänster arm som uppkom efter intensivt fiolspelande. Detta har inneburit lång rehab och förändrat sättet hon spelar sina instrument på. Under tiden skadan läkt har hon utbildat sig till psykolog.

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Slaktkyrkan Slaktkyrkan, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer