Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Skärningspunkter V – konstmusikens kvinnor: klanger och genklanger

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

Skärningspunkter V – konstmusikens kvinnor: klanger och genklanger

Från 160,00 SEK

Plats

Datum

8 mar 2024 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Hur låter det när sju jazzmusiker tar sig an konstmusikalisk repertoar av kvinnliga 1900-tals tonsättare? Vad tar kompositionerna fram hos de olika musikerna, och vad tar musikerna fram hos kompositionerna?

De frågorna ställde sig pianisten Peter Knudsen när han bjöd in sex av landets främsta jazzmusiker för att ta del av hans utforskningar av den västerländska konstmusiken: Elin Forkelid (saxofon), Terese Lien Evenstad (fiol), Karin Hammar (trombon), Mattias Ståhl (vibrafon), Svante Söderqvist (cello, bas) och Peter Danemo (trummor).

Musiken som står i fokus för dessa experiment kommer från 1900-talets första halva, av tonsättare som Lili Boulanger, Germaine Tailleferre, Marion Bauer och Ruth Crawford. Efter tre dagars arbete med arrangemang, skisser och idéer presenterar den nybildade septetten resultatet av sina utforskningar den 8 mars, på den internationella kvinnodagen. Konserten äger rum på Kapellet i Stockholm.

Konserten utgör även final på Skärningspunkter, en serie konserter med samtal som genomförs med stöd av Kulturrådet.

Lokal

Kapellet, Olivecronas väg 22-26, 113 61 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer