Hoppa till huvudinnehåll

SILIKONMASKKURS - 10 dagars FX Makeup Bootcamp

SILIKONMASKKURS - 10 dagars FX Makeup Bootcamp

Från 5.000,00 SEK

Plats

Datum

14 nov 2024 09:00 - 24 nov 2024 17:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Ta din kreativitet till nya höjder med vår populära kurs i skapande av fantasifulla silikonmasker! Under denna unika 10-dagars utbildning lär du dig alla färdigheter som krävs för att skapa silikonmasker från början till slut, inklusive design, skulptering, form-och silikongjutning, airbrush och handmålning av masken. Inga tidigare erfarenheter krävs, kursen passar både nybörjare och mer erfarna. Kursen avslutas med en fotografering av den läskiga monstermasken eller magiska varelsen som du skapat.

Denna utibildning i skapande av silikonmasker, ledd av den erfarna FX makeup-artisten och konstnären Petra Shara Stoor, erbjuder undervisning på svenska, engelska och finska efter behov, så att du kan delta på det språk som passar dig bäst. Vi rekommenderar en lägsta ålder på 18 år för att få ut det mesta av denna lärorika och intensiva 10-dagars kurs och ta ditt FX Makeup-skapande till nästa nivå!

Helsinglight FX Academy tillhandahåller allt material och verktyg som behövs för att skapa en silikonmask, så det enda du behöver ta med dig är din passion för FX-makeup och skapande. Det finns begränsat antal platser så boka din plats nu genom att betala en deposition (anmälningsavgift). 

 Följ med oss på denna oförglömliga och kreativa utbildning på Helsinglight FX Academy - din makeupskola för FX makeup, masker och specialeffekter!

Kursbeskrivning

Lär dig att skapa fantasifulla silikonmasker från början till slut i vår unika 10-dagars Fx makeupkurs, med allt från design och skulptering i lera, till formgjutning i gips och gjutning i silikon, airbrush-tekniker och handmålning av silikonmask med specialfärger anpassade för silikon. Denna makeupkurs passar både nybörjare och erfarna, ingen tidigare erfarenhet behövs. Ledd av erfarna FX makeup-artisten Petra Shara Stoor och med undervisning på svenska, engelska och finska efter behov. Kursen avslutas med en professionell fotografering av den monstermask eller magiska varelse du skapat.

 • Design av den mask du vill skapa
 • Grundläggande teori om olika material, verktyg och tekniker
 • Skulptering av maskdesign i lera, olika skulpteringstekniker 
 • Formgjutning i gips (2 delad gipsform)
 • Silikongjutning av mask
 • Reparation och problemlösning mask
 • Airbrush och handmålning av mask med silikonfärger
 • Färdigställande av mask
 • Fotografering av karaktär
 • Vi arbetar enbart med högkvalitativa FX Makeup produkter som används av de bästa i branschen, utrustning, verktyg och material
 • Allt material, utrustning och verktyg som behövs under kursen för att skapa en grundläggande silikonmask ingår (extra dekorationsmaterial, hårapplicering, effektlinser mm ingår ej men linser går att köpas på plats av oss)

  Schema

  09:00 - 17:00 (en del dagar är längre pga många arbetsmoment)
  • Dag 1: Design och skulptering
  • Dag 2: Skulptering
  • Dag 3: Skulptering
  • Dag 4: Formgjutning
  • Dag 5: Formgjutning
  • Dag 6: Formgjutning
  • Dag 7: Ledig dag
  • Dag 8: Öppning av gjutform
  • Dag 9: Silikongjutning, reparationer
  • Dag 10: Airbrush & handmålning av mask
  • Dag 11: Färdigställande mask. Fotografering av din karaktär
  Kursen pågår under 11 dagar totalt, varav 10-dagar är kurs och 1 dag ledig för återhämtning. 

1. Design av fantasifull karaktär och skulptering i lera (3,5 dagar)

Vi börjar med att hitta rätt design och känsla för din karaktär och mask genom att använda inspirationsbilder, moodboards och skisser. Nästa steg är att lära dig olika tekniker för att skulptera fram din karaktär i lera så att du utifrån den kan tillverka en helmask i silikon. Designen anpassas inför formgjutningen.

2. Formgjutning i gips (3,5 dagar)

Under denna del av kursen lär du dig konsten att designa och skapa en 2-delad gipsform som fångar din maskdesign. Du får lära dig skapa en skiljevägg och referenspunkter i lera, undvika undercuts, använda specialanpassat gips som används i FX Makeup-industrin för formgjutning. Du lär dig hur man designar och gjuter en 2-delad gipsform, samt öppning av formen, rengöring och förberedelse inför silikongjutning av masken. Denna del är en av de tuffaste momenten under hela kursen.

3. Silikongjutning, airbrush och målning av mask, samt slutfotografering (3 dagar)

Vid detta steg i silikonmaskkursen kommer du att förbereda din form för silikongjutning. Du kommer lära dig konsten att arbeta med silikon anpassat för specialeffekter, hur man blandar och färgar silikon samt tekniker för att pensla silikon i gjutformen. När silikonet har härdat är det dags att öppna formen och ta ut din silikonmask, rengöra form och mask, ev reparera masken och åtgärda luftbubblor, sömmar mm. Nästa steg är att lära sig handmålning av mask och prova på olika airbrush-tekniker. Kursen avslutas med slutfotografering av din karaktär och mask du skapat.

Vem riktar sig denna FX Makeup kurs i skapande av silikonmasker till?

Denna kurs är ett tillfälle du inte vill missa, oavsett om du redan arbetar som professionell maskör inom branschen och vill lära dig mer, eller om du är nybörjare och söker en väg in i en ny karriär inom FX-makeup, masktillverkning och attribut. Detta är också en utmärkt kurs för nybörjare och hobbykonstnärer, allt från filmnördar, cosplayers, tatuerare, lajvare, maskörer och mer. Du kommer att lära dig av erfarna FX-artister och arbeta med högkvalitativa material som används av topp-FX-artister runt om i världen. Dessutom kommer du att nätverka och knyta kontakter med likasinnade personer och konstnärer i branschen. Som den enda makeupskolan i Sverige och övriga Skandinavien som erbjuder utbildning i skapande av silikonmasker, är vi en unik makeupskola som kommer att ge dig en lärorik erfarenhet och upplevelse du sent kommer att glömma!

Denna 10-dagars intensivkurs i silikonmasktillverkning erbjuder praktisk och teoretisk utbildning för att utveckla dina design-, skulpterings-, och formgjutningsförmågor med silikon. Kursen är perfekt för att bredda din portfolio och förbättra din förståelse för materialhantering. Förutom att fördjupa dina tekniska kunskaper, ger kursen möjlighet att knyta nya värdefulla kontakter och vänner.

Kurspris och deposition (anmälningsavgift)

Kurspriset inkluderar alla material och verktyg du behöver för att göra en mask från start till mål. När du betalar en deposition reserverar du din plats och denna summa räknas som en del av det totala kurspriset. Du behöver betala resten av kursavgiften senast två veckor innan kursen börjar. Om du behöver avboka kursen, accepteras detta endast om du kan visa upp ett läkarintyg. 

Depositioner är inte återbetalningsbara på grund av kostnaden för materialet och alla förberedelser vi har inför kursen. Om du behöver avboka din plats hjälper vi dig dock att boka en ny plats på en framtida kurs. Om vi tvingas ställa in kursen kommer full återbetalning att ske. 

Vart finns vi?

Helsinglight
Vattlång 114
SE-82991 Ilsbo
Nordanstig (Ca 20 minuter ifrån Hudiksvall)

Hur reser man till oss?

Vi finns belägna i Vattlång, i Nordanstigs kommun som finns ca 20 minuter från Hudiksvall och ca 1 h från Sundsvall, (ca 3 h norr om Stockholm). Det går bussar och tåg till Hudiksvall och anslutande lokala bussar från Hudiksvall till Vattlång. Det är även smidigt om du har egen bil eller vill hyra bil under din vistelse här. Om du har frågor eller behöver hjälp med resplaneringen hjälper vi dig mer än gärna.

Hitta oss på Google Maps

Boende under kursen

Vi erbjuder möjlighet till att boka förmånligt boende som antingen blir på Helsinglight eller i nära anslutning till oss, som delas med andra (likt vandrarhem). För mer information om boende i samband med kursen maila hello@helsinglight.com.

Arrangör

Helsinglight FX Academy - Din makeupskola för att lära dig FX makeup och specialeffekter


På Helsinglight FX Makeup Academy i vackra Hälsingland lär du dig skapa allt från läskiga zombier till fantasifulla silikonmasker och FX-prosthetics. Vår makeupskola erbjuder korta kurser, intensiva bootcamps och längre utbildningar i SFX makeup, masker och specialeffekter. I vår shop hittar du kvalitativa FX produkter för att fortsätta skapa med FX Makeup på egen hand.

Våra lärorika utbildningar i specialeffekter passar både nybörjare och erfarna makeupartister, cosplayers, lajvare och filmnördar mm. Vi erbjuder kurser på svenska, engelska och finska och är den enda makeupskolan i Sverige som erbjuder en unik utbildning i att skapa helmasker i silikon och vårt kursutbud utökas kontinuerligt. 

Boka din plats nu på någon av våra kurser och lär dig mer om att skapa läskiga monster och magiska varelser med FX makeup på Helsinglight!

Du kan även besöka vår FX Shop på helsinglight.se

Lokal

Helsinglight, Vattlång 114, 829 91 Ilsbo

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer