Eventet är avslutat

Signe Johannessen: "Swamp Posthumous", en samproduktion av Cullberg och Accelerator

Gratis

Plats

Datum

25 aug 2021 18:00 - 20:00

Beskrivning

Konstnären Signe Johannessen presenterar filmen Swamp Posthumous, en samproduktion av Cullberg och Accelerator. I verket förenas Johannessen och Cullbergs dansare Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska, Eszter Czédulás och Unn Faleide i ett intresse för hybrida kroppar, historiska omskrivningar och människans relation till djur, både de som vandrar på jorden och de magiska. Visningen efterföljs av ett samtal med Signe Johannessen, forskaren Christina Fredengren och dansare från Cullberg.

I ett gemensamt feministiskt särintresse utgår Johannessen och dansarna från sina egna kroppar och ett arkeologiskt fynd som gjordes 1949 utanför Örebro, där en medelålders kvinnokropp hittades. Forskaren Christina Fredengren, docent vid Institutionen för arkeologi och antikens kultur på Stockholms universitet, uppmärksammade Johannessen på fyndet som har förbryllat vetenskapen. Vissa kroppsdelar i kvarlevorna från en medelålders kvinna hade bytts ut mot ben från hundar, kor, grisar och hästar. Med ett träsk som lärare och utgångspunkt har Johannessen tillsammans med Cullbergs dansare fördjupat sig i queera och fler än mänskliga perspektiv.

Videoverket Swamp Posthumous är en vidareutveckling av Signe Johannessens installation Posthumous Dialogue som ingår i utställningen Experimentalfältet som visas på Accelerator t.o.m. 19 september 2021.

Kontakta  om du har frågor om din bokning. Meddela oss gärna på accelerator@su.se
om du får förhinder så att vi kan erbjuda din biljett till andra intresserade. 

Accelerator vidtar smittskyddsåtgärder i enlighet med rådande restriktioner och anpassar arrangemanget efter ansvariga myndigheters rekommendationer.


Arrangör

En konsthall där konst, vetenskap och samhällsfrågor möts. Verksamheten är en del av Stockholms universitet, med uppdrag att aktivt samverka med samhället. Accelerator producerar utställningar med internationell och svensk samtidskonst.

Lokal

Accelerator | Stockholms universitet Accelerator | Stockholms universitet, Frescativägen 26A, 114 18 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.