Showtajm eller Att bli förd bakom rampljuset!

14 apr 2018 15:00 - 18:00

Kulturhuset Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Jubelspexet 2018: Showtajm eller Att bli förd bakom rampljuset

Kära publik, varmt välkomna till Jubelspexet 2018!
Tillsammans har 121 studenter från Kungliga Maskinsektionen på KTH förberett sig under två terminer för att få sätta upp denna föreställning för er, och nu är premiären nära!

Ett spex är sannerligen ett spektakel som inte går inom ramarna för en vanlig teaterföreställning, där ni som publik kan vara med och ropa olika kommandon. Exempel på det kan vara “PÅ DANSKA”, “SCENEN LUTAR”, “BYT ROLLER” eller “RAMLA”. Vad ni vill att skådisarna ska göra är upp till er, fantasi uppskattas av de flesta! Det vanligaste kommandot är dock ändå ”OMSTART”. Det kan du ropa om det är någonting du har sett som du gillar extra mycket, vilket kan vara ett musikstycke eller en lustig scen som du skulle vilja se igen men med en liten twist.

Årets spex utspelar sig i nutida Stockholm, närmare bestämt på Södermalms gator och torg, där den ordningssamme Charles tillsammans med den kulturvurmande Gull-Britt äger en teater. Medan Gull-Britt ägnar all sin tid åt att skriva minst sagt ”kreativa” manus, kämpar Charles i motvind för att få allt att gå ihop till premiären. Ensemblen består nämligen bl. a. av Gull-Britts dotter Amelie, som inte verkar intresserad av något annat än mackapärer, och den Store Juan, som inte verkar intresserad av något annat än sig själv. Samtidigt sitter Glenn och Ada, två numera arbetslösa fabriksarbetare från Småsta, en bit bort på ett café och drömmer om storstadens möjligheter. Men vilka möjligheter har egentligen storstaden att erbjuda?

Ordinarie

Ej tillgänglig

Student och barn under 16 år

Ej tillgänglig