Eventet är avslutat

Showtajm eller Att bli förd bakom rampljuset!

120,00 SEK - 180,00 SEK

Plats

Datum

13 apr 2018 19:00 - 22:00

Beskrivning

Jubelspexet 2018: Showtajm eller Att bli förd bakom rampljuset

Kära publik, varmt välkomna till Jubelspexet 2018!
Tillsammans har 121 studenter från Kungliga Maskinsektionen på KTH förberett sig under två terminer för att få sätta upp denna föreställning för er, och nu är premiären nära!

Ett spex är sannerligen ett spektakel som inte går inom ramarna för en vanlig teaterföreställning, där ni som publik kan vara med och ropa olika kommandon. Exempel på det kan vara “PÅ DANSKA”, “SCENEN LUTAR”, “BYT ROLLER” eller “RAMLA”. Vad ni vill att skådisarna ska göra är upp till er, fantasi uppskattas av de flesta! Det vanligaste kommandot är dock ändå ”OMSTART”. Det kan du ropa om det är någonting du har sett som du gillar extra mycket, vilket kan vara ett musikstycke eller en lustig scen som du skulle vilja se igen men med en liten twist.

Årets spex utspelar sig i nutida Stockholm, närmare bestämt på Södermalms gator och torg, där den ordningssamme Charles tillsammans med den kulturvurmande Gull-Britt äger en teater. Medan Gull-Britt ägnar all sin tid åt att skriva minst sagt ”kreativa” manus, kämpar Charles i motvind för att få allt att gå ihop till premiären. Ensemblen består nämligen bl. a. av Gull-Britts dotter Amelie, som inte verkar intresserad av något annat än mackapärer, och den Store Juan, som inte verkar intresserad av något annat än sig själv. Samtidigt sitter Glenn och Ada, två numera arbetslösa fabriksarbetare från Småsta, en bit bort på ett café och drömmer om storstadens möjligheter. Men vilka möjligheter har egentligen storstaden att erbjuda?

Arrangör

Lokal

Kulturhuset Dieselverkstaden Kulturhuset Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, 131 54 Nacka

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.