Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

SHORT FILM NIGHT #6 - Identity

Eventet är avslutat

SHORT FILM NIGHT #6 - Identity

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

22 mar 2017 19:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Äntligen har det blivit dags för vårens Short Film Night - en kväll som bjuder på prisbelönta kortfilmer, regissörsbesök och livemusik i en mysig och avslappnad barmiljö i Studion på Folkets Hus. Temat för kvällen är identitet och sex kortfilmer som på olika sätt utforskar temat visas.

Till denna sjätte upplaga av Short Film Night har vi ett riktigt starkt startfält där vi kastas mellan thriller, drama och komedi i kortfilmer från Japan, Frankrike, Sverige och Storbritannien. Filmerna är alla handplockade från några av världens högst rankade filmfestivaler: Sundance, Cannes, Annecy mf. och en av filmerna nominerades även på 2017 års Oscarsgala.

KVÄLLENS GÄSTREGISSÖR
Vi avslutar kvällen med Umeåpremiären av kortfilmen ”Turkkiosken” regisserad av Bahar Pars, en film som på ett skickligt sätt behandlar strukturell rasism i vardagliga situationer.

Bahar Pars har tidigare regisserat kortfilmen ”Rinkebysvenska” samt skådespelat på Dramaten, i TV-produktioner och långfilmer bland annat ”En man som heter Ove”. Hon gästar Umeå och Short Film Night för ett spännande Q&A efter visningen.

MUSIK
I pausen mellan filmblocken får vi njuta av livemusik från jazzgruppen Thomas Burström Trio (Thomas Burström - piano, Oscar Fridolfsson - trummor & Arvid Fahlander - bas).
___

19:00 Baren öppnar
19:30 Kortfilmsblock 1
20:15 Livemusik: Thomas Burström Trio
20:45 Kortfilmsblock 2
21:30 Q&A med Bahar Pars

Filmerna visas med Engelska undertexter.

// Eventet arrangeras i samarbete med Umeå Jazz Studio, med stöd från Film i Västerbotten, Umeå Kommun & Studiefrämjandet.

// Åldersgräns 18+ (pga. alkoholpolicyn)

Arrangör

Lokal

Umeå Folkets Hus - Studion, Skolgatan 59, 903 29 Umeå

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer