Shaping the future

8 okt 2015 17:00 - 20:00

Fryshuset (arenan), Mårtensdalsgatan 2-8, 12030 Stockholm


Torsdag 8 oktober kl. 17.00 - 20.00 sker lanseringen av TEDxYouth Stockholm med eventet “Shaping the future” på Fryshuset. Ett event skapat av unga som i klassisk TED-anda lyfter Ideas worth spreading. Målet är att inspirera unga att ta sina intressen till nästa nivå och samtidigt förändra Sverige och världen till det bättre, inom teman som rör innovation, entreprenörskap och unga.

Syftet är också att inspirera makthavare, näringslivsprofiler och andra vuxna att ta vara på ungas potential och inse vikten av att lyssna till och investera mer resurser i unga.

Unga talare kommer att berätta om sina erfarenheter och resor, hur de har gjort för att kunna försörja sig på det de älskar – även om det inte fallit inom ramen för samhällets normer.

TEDxYouth Stockholm vill skapa en plattform där generationer kan mötas, vilket i stor utsträckning saknas i Sverige. Vuxna pratar ofta om unga istället för med unga, vilket Negin Azimi, verksamhetsansvarig/ projektledare för TEDxYouth Stockholm anser är en förlust för Sveriges utveckling. Vuxna behöver fler unga förebilder och unga behöver kompetenta och kloka vuxna omkring sig därför är det viktigt att näringslivet och andra makthavare tar sin tid och kommer till eventet.

OM TED

TED är en icke vinstdrivande organisation som är hängiven till idéer som är värda att sprida. Det hela startade som en konferens där man samlade personer från tre olika världar: Teknologi, Nöje och Design. Sedan dess har TED’s räckvidd blivit ännu bredare i samband med de två årliga konferenserna - den officiella TED konferensen i Long Beach/ Palm Springs varje vår, samt TEDGlobal konferensen i Edinburgh UK varje sommar. TED inkluderar den prisbelönta videokanalen TEDTalks, The Open Translation Project, TED conversations, det inspirerande TED Fellows, TEDx-programmen och slutligen det årliga TED-priset.

OM TEDXYOUTH@STOCKHOLM

TED anser att idéer är värda att sprida och har därför skapat TEDx, ett program av lokala, självorganiserande events som samlar människor för att dela en TED-liknande upplevelse.

Vårt event kallas för TEDxYouth Stockholm, där x = ett självständigt organiserat TED-event. På vårt event TEDxYouth Stockholm kombineras livetalare med TEDTalks-videos för att skapa en djupare diskussion. TED-konferensen tilldelar generella riktlinjer för TEDx-programmen, men individuella events likt vårt, är självorganiserat.

VÅRT SYFTE

Vår vision är att TEDxYouth Stockholm ska bli ett levande forum där unga och äldre kan mötas och inspireras av varandra. TEDxYouth Stockholm bör ses som en aktiv plattform för samhällsfrågor, entreprenörskap och utveckling. Eventet är inte bara ett engångsarrangemang, utan en verklighetsförankrad community vars idéer lever vidare även efter konferensen. Genom TEDxYouth Stockholm vill vi använda upplevelsen och idéerna som uppstår för att aktivt jobba med att lösa de samhällsproblem vi står inför. Tillsammans arbetar vi för att skapa en bättre värld.

Vi bjuder in alla att dela med sig av sina unika historier och perspektiv av världen. Ålder, sexuell läggning, bakgrund och politisk åsikt har ingen betydelse.

Early Bird - Student/65+

Stängd


Early Bird Standard (18-25år)

Stängd


Early Bird Standard (26-64år)

Stängd


Ungdom (under 18)

Stängd


Student / 65+ år

Stängd


Standard (18-25år)

Stängd


Standard Vuxen (26-64år)

Stängd


Extra

Stängd