Hoppa till huvudinnehåll

Seminarium Martin Puryear på Wanås Konst

Seminarium Martin Puryear på Wanås Konst

Från 300,00 SEK

Plats

Datum

5 sep 2024 10:30 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Seminarium Martin Puryear

Sommaren 2024 renoveras ett unikt verk i Wanås Konsts samling – Meditation in a Beech Wood av Martin Puryear. Den 5 meter höga vasskulpturen återinvigs den 5 september med ett heldagsseminarium. Konstnären är plats och delar med sig av reflektioner från ett långt och spännande konstnärskap. Det blir en dag fylld med samtal om hur tiden påverkar ett konstverk – fysiskt av elementen och konceptuellt i relation till samtidskonsten och samhället i stort.

Praktisk info
Tid: 5 september kl. 10.30 – 16 Se program nedan

Kostnad: 300 kr per person inkl lunch och fika

Anmälan: Köp biljett här eller om ni är en större grupp – anmäl er till malin@wanaskonst.se.

Språk och tillgänglighet: Programmet är delvis på engelska och delvis på svenska. Har du svårt att gå längre sträckor ber vi dig kontakta oss för bokning av golfbil.

Program 5 september

10.30 Samling vid entrélogen för gemensam promenad till skulpturen

11.00 Invigning Meditation in a Beech Wood

12.00 Lunch – picknick om vädret tillåter

13.00 Samtal Martin Puryear och Milena Høgsberg (eng)

14.00 Panel & publikfrågor Martin Puryear, Adam Ooms och Marika Wachtmeister (sve/eng)

14.30 Fika

14.45 Valbara aktiviteter – skulpturworkshop & guidad tur med fokus på material (sve)

16.00 Slut för dagen

Martin Puryear arbetar med skulptur och installation. Under mer än 5 decenier har han utvecklat ett distinkt formspråk som kombinerar hantverksskicklighet med minimalismens sparsmakade stil. Han har deltagit i Whitneybiennalen tre gånger (1979, 1981 och 1989) och hans konstnärliga gärning har presenteras i retrospektiv på Museum of Modern Art i New York (2007–2008), en utställning som sedan turnerade till flera museer i USA. Han hedrades med National Medal of Arts 2011. 2019 representerade han USA på Venedigbiennalen.

Adam Ooms har över 40 års erfarenhet av taktäckning. Han är utbildad i Holland av bröderna Harleman och ackrediterad medlem i den Holländska taktäckare föreningen. Ooms en av landets främsta experter på hantverket och var med och grundade Svenska Stråtaktäckarföreningen där han fortfarande är engagerad.

Milena Høgsberg är verksamhetsledare och konstnärlig ledare för Wanås Konst.

Marika Wachtmeister grundade Wanås Konst 1987 och ledde verksamheten fram till 2010.

www.wanaskonst.se

Arrangör

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i parken. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen – producerade för Wanås Konst.

Lokal

Wanås Konst, Vanås, 289 90 Knislinge

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer