skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Seminarium: EU vid ett vägskäl

Eventet är avslutat

Seminarium: EU vid ett vägskäl

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

20 maj 2024 18:00 - 19:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Årets val till EU-parlamentet är särskilt viktigt, ett vägskäl. Framgångar för extremhögern skulle få återverkningar både nationellt och på EU-nivån.

Vilka sakfrågor handlar det om där EU-valet får särskild betydelse? Varför kan man tala om ett vägskäl? Hur påverkar EU-valet det svenska politiska landskapet?

Om mediabilden, de viktigaste frågorna i valet och hur de olika partierna står:

 • Göran von Sydow, chef för Sieps, en statlig forskningsmyndighet som i olika forskningsrapporter analyser EU:s utveckling. Statsvetare, fil.dr, och har skrivit en rad skrifter främst om EU och EU-politik.
 • Annika Ström Melin, har i många år som journalist följt EU och EU-politiken. Hon har också skrivit flera böcker om EU:s utveckling och utkom i höstas med Monnets blinda fläck om EU-grundaren Jean Monnet.

Om EU-valets betydelse för det politiska landskapet i Sverige?

 • Daniel Suhonen, chef för Tankesmedjan Katalys, författare och ledande opinionsbildare inom den svenska vänstern.

Samtalsledare: Carl Tham, f.d. utbildningsminister.

Tid och plats:
20 maj, kl. 18:00.
Sandlersalen, plan 1, ABF-huset.

Inträde: 100kr

Arrangeras av: ABF Stockholm & Arena Idé

Foto Carl Tham: Kristoffer Ljungqvist

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Sandlersalen, ABF-huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer