Screening och samtal: To the Reader med Freya Sif Hestnes och Marie Hållander

Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg
10 okt 2021 17:45 - 19:00
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Föreningen Textival presenterar - Textival Litteraturfestival 2021 - Var i helvete är mina pengar?

Plats: Göteborgs Litteraturhus, Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg

Datum: 10 oktober

Tid: 17.45

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 7-10 oktober 2021 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

_______

17:45 -19:00 Textival Litteraturfestival - Screening och samtal: To the Reader 

Freya Sif Hestnes (De) To the Reader  (2017) Samtalsledare: Marie Hållander.

17:45 -19:00 

Välkommen på filmvisning med efterföljande samtal mellan regissören, konstnären och scenografen Freya Sif Hestnes och författaren och universitetslektorn Marie Hållander. Det blir ett samtal om videoverket To the Reader, om barnen och de äldre, och om samhällets bristande omsorgsarbete. I den flerkanaliga videoinstallationen To the Reader (2017), läser tre barn, som precis börjat lära sig läsa och skriva, upp en gammal kvinnas brev till kommunen. Genom återuppläsningen framträder en sällsynt poetisk röst och ett komplext ämne med en skavande skärpa - kanske är det ett sätt att förstå kampen som förs i det tysta hos en individ som underställts ett system som saknar förmågan att lyssna. Hur navigerar en i sökandet efter omsorg i detta komplexa system?

Mer info: http://textival.org/

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl. 

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Screening och samtal: To the Reader med Freya Sif Hestnes och Marie Hållander

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.