skip to main content

SCHUBERT OCH MINNETS KLANGER. FANTASTICAL SCHUBERT

SCHUBERT OCH MINNETS KLANGER. FANTASTICAL SCHUBERT

Från 140,00 SEK

Plats

Datum

16 jun 2024 15:00 - 16:00

Beskrivning

Afternoon Tea-konsert med kakor och te ingår.

FANTASTICAL SCHUBERT

Schuberts pianoverk följer ett klassiskt romantiskt narrativ där intima och lyriska drömmar möter en karg yttre verklighet. I den fyrhändiga Fantasi i f-moll leder inte den romantiska uppbyggnaden till ett stort klimax utan fortsätter vidare, som en ensam vandrare i ett okänt landskap. Denna sökande men spänningsdrabbade fantasi föregås av Dobrinka Tabakovas Schubert-homage (Fantasy Homage to Schubert) som för lyssnaren till en eterisk och sublim klangvärld, rikligt dekorerad med minnen från Schuberts verk.


Medverkande Artister:
Christian Ihle Hadland, piano
Polina Leschenko, piano
Laura Lunansky, violin
Emma Purslow, violin
Linda Suolahti, violin
Liana Svensson, violin
Caroline Pether, violin
Kasmir Uusutipa, violin
Daniel Eklund, viola
Francis Kefford, viola
Jordi Carrasco Hjelm, kontrabas 
Alexander Jones, kontrabas 
 
Sommarfestival: SCHUBERT OCH MINNETS KLANGER
Musik, tidens konst, är oemotståndlig i sin förgänglighet. Tonerna kan få oss att blicka framåt mot en oviss morgondag men kan också få oss att minnas det förflutna, locka fram känslor från förr och låta oss känna historiens vingslag. Minnet inspirerar paradoxalt nog till nydaning vilket sammanfattas i O/Modernts motto: Invent the Past; Revise the Future. Denna musikaliska dualitet utgör grunden för 2024 års upplaga av Festival O/Modernt när vi hyllar FRANZ SCHUBERT, en kompositör vars djupt avantgardistiska anda är laddad med MINNET av det förflutna.

Fredag 14 juni 19:00
MEMORYHOUSE

Lördag 15 juni 13:00
BACHS GOLDBERGVARIATIONER: MINNEN AV KOSMOS

Lördag 15 juni 15:00
LIVETS VÄNDNINGAR

Lördag 15 juni 19:00
MINNET AV VATTEN

Söndag 16 juni 15:00
FANTASTICAL SCHUBERT

Söndag 16juni 19:00
MINNEN AV EN MÅNSKENSVANDRARE


Arrangör


Drottning Silvias Konsertsal på Lilla Akademien – ett klingande rum för musikaliska möten.

Salen är ritad av den kända italienska arkitekten Giorgio Palú, och den världsledande japanska akustikern Yasuhisa Toyota. Toyota har även designat akustiken för många berömda konserthus runt om i världen, inklusive Walt Disney Concert Hall i Los Angeles och Pierre Boulez Saal i Berlin. Med dynamisk design och centrerad scen är varje konsert i Drottning Silvias konsertsal en ny unik och inspirerande upplevelse.


Inför ditt besök i Drottning Silvias Konsertsal:

Insläpp: 30 min innan evenemanget startar

Följande saker får du inte ta med in i konsertsalen
-Mat och dryck
-Jacka/rock eller större/skrymmande kläder/accessoarer. Konsertsalen har en bemannad garderob.
-Barnvagnar (ej heller i våra foajéer)
-Ryggsäckar och andra större väskor (över 25x25x15 cm)
-Paraplyer och andra stora föremål

Det finns en separat ingång för rörelsehindrade personer - kontakta oss i förväg på [drottningsilviaskonsertsal@lillaakademien.se] för assistans.


Lokal

Drottning Silvias konsertsal Drottning Silvias Konsertsal, Norrtullsgatan 14, 113 45 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer