Scener & samtal dag 1. I skuggan av förintelsen.

29 sep 2017 10:30 - 11:30

Göteborgs Litteraturhus, Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg

IVAR FRISCHER i samtal med KARIN BRYGGER

Ivar Frischers föräldrar överlevde Förintelsen & kom till Sverige 1945. Här började de efter rehabiliteringen ett nytt liv & fick med åren tre pojkar. Många barn till överlevande – inte bara här i Sverige – ärvde föräldrarnas trauma. En genomgående erfarenhet för Andra generationen är att många växt upp i en tystnad, eftersom föräldrarnas intention varit att skydda sina barn från sin egen smärta. Men också tystnad kan vara öronbedövande.

När tystnaden bryts öppnas dörren till det förflutna, men också till ett helande. Ivar Frischer är idag medlem av Judiska församlingens Överlevandegrupp & föreläser på skolor om Förintelsen. Ivars storebror Josef Frischer gjorde i mitten av sitt liv en film om deras föräldrar & reste då tillbaka till lägren med dem.

Ivar Frischer är chefsdesigner på Yovinn AB. Karin Brygger är doktorand i litteraturvetenskap, poet & kulturskribent för bland annat Göteborgs-Posten. För G-P skriver hon en serie artiklar om Göteborgs judiska historia, artikeln om Abraham & Ester Frischer publicerades våren 2017.

Gratisbiljett

Ej tillgänglig