Scener & samtal dag 1: Är twittrare de nya kulturmännen? JOHANNES KLENELL & HENRIK BROMANDER diskuterar med INA LUNDSTRÖM.

29 sep 2017 16:00 - 16:30

Göteborgs Litteraturhus, Heurlins Plats 1, 413 01 Göteborg

Är twittrarna de nya kulturmännen?

Johannes Klenells debutroman Det fria ordet (Natur&Kultur, 2016) och Henrik Bromanders roman Bara en kram (Bokförlaget Atlas, 2017) handlar om förlagsarbetaren Jonas respektive krönikören Jens – två huvudkaraktärer som förmodligen hade high fiveat varandra en hel del på Twitter om de funnits i verkligheten.

”En geléartad brist på ryggrad och stadga, men också den manetliknande tendensen att liksom bara flyta med dit strömmarna bär” skriver Johan Hilton i DN om den nya generationen kulturmän, som han kallar för ”kulturmaneter”. Varför är det så lockande att skriva om slappa halvunga män? Är twittrare verkligen de nya kulturmännen? Står sig patriarkatet lika starkt inom kulturvärlden i den nya virala tyckonomin som det gjorde förr? Är det kanske starkare?

.

JOHANNES KLENELL, till vardags förläggare på Galago, och HENRIK BROMANDER, serietecknare och författare, diskuterar med journalisten INA LUNDSTRÖM.

Biljett

Ej tillgänglig