Säsongspremiär ϟ Minding the Gap

26 feb 2019 18:30 - 21:00

Pustervik, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg

Med pirr i magen öppnar vi dörrarna för första gången i vår! Minding the Gap är inte en skatefilm, men en film om skate, vänskap och behovet av att fly. Vi lär känna tre killar från en amerikansk småstad som tvingas möta vuxenvärlden efter en hård barndom.

Efter en vilande vinter är Doc Lounge tillbaka. Så här inledningsvis på terminen befinner oss dessutom på ny mark, Pustervik! Dörrarna slås upp på vid gavel och du är varmt välkommen att se coola och gripande Minding the Gap.

Filmskaparen Bing Liu återvänder till sin hemstad i rostbältet i USA, Illinois, och söker svar på varför han och hans vänner flydde från sina hem till skaten när de var yngre.

Vi möter 23-årige Zack när han plötsligt ska blir pappa och 17-årig Keire när han får sitt första jobb - allt för att ha råd med en bil så att han kan lämna den fattiga staden. Det blir en nära skildring av Zacks turbulenta förhållande med sin flickvän och Keires komplicerade relation till sin pappa. 

Filmen sträcker sig över ett decennium och utforskar avståndet mellan fäder och söner och balansgången mellan vad som kan uppfattas som bestraffning och våldsamma övergrepp. Inte minst skildrar den glappet mellan barndom och att bli vuxen.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud, ABF och Pustervik. 

→ OM FILMEN
Längd: 93 minuter
Språk: Engelska (inga undertexter)
Regi: Bing Liu

- - - - - - - - - - - - - - -

TID: Dörrarna öppnar kl. 18:30 och filmen börjar ca 19.00. I väntan på filmstart är du välkommen att mingla till go musik och varför inte dricka något gott från baren.
PLATS: Pusterviks matsal, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud)