Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Sara & Samantha

Eventet är avslutat

Sara & Samantha

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

27 jul 2017 16:00 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Välkomna på konsert på Rättviks gammelgård! Nyfiket har äran att presentera Sara Parkman och Samantha Ohlander!

Sara Parkman och Samantha Ohlander är några av Sveriges bästa folkmusiker. Lite som Kalle Moraeus juniors fast feminister och tuffare.

Parkman och Ohlanders klarar av konststycket att föra in folkmusik iklädd folkdräkt i nya sammanhang där folkmusiken traditionellt sett inte rört sig, vilket gör dom till pionjärer i den samtida kulturscenen i Sverige idag. Deras musik hörs på bygdegårdar och nattklubbar och med feministiska och anti-nationalistiska budskap för de folkmusiken in i Sverige 2017.

Efter år på lantlig folkhögskola, kunglig musikhögskola i Stockholm och köksundervisning från sina favorittanter och gubbar är de proffs på sin disciplin och levererar svensk anti-nationalistisk folkmusik på ett svängigt och tjusigt vis. Det är gammalt som möter nytt som branschen brukar säga. För Sara och Samantha finns ingen motsättning i att förvalta en tradition och samtidigt förnya den. - "Det är en tradition med oändligt material att ösa ur, men vi kan samtidigt sätta reglerna för det vi skapar av den. Folkmusiken är inget man kan bevara, som om den vore död. Folkmusiken lever."

De är såpass roliga att de har blivit förärade med eget humorprogram i Sveriges Radio P3, så pass kloka att de blir ombedda att leda seminarier och diskussioner gällande tradition och folkkultur och de spelar fiol med en jädra klarhet, sväng och briljans.

”Det är en typ av faktaspäckad, politisk humor som närmast för tankarna till Liv Strömqvist. Båda har perfekt kontroll över såväl instrument som musikstycken, och tillsammans utgör de en närmsta organisk stråkduett”

- Tobias Bernander, Hälsingetidningar


Konserten äger rum inomhus under Sturladus mäktiga bjälkar och miljön på Gammelgården är en upplevelse i sig. Smörgåsar, hembakad fika, glass och kaffe finns till försäljning i kaféet före konserten och under pausen.

Biljettförsäljningen online stänger fyra timmar innan konserten. Ett begränsat antal biljetter finns att köpa på plats två timmar innan konserten börjar.
Det lönar sig att förköpa biljett, biljetterna i dörren än dyrare och kostar 150 kr för ordinarie pris och 90 kr för reducerat pris.


Sker med stöd av Musikverket, Folkmusikens hus, RFoD, MOKS, Rättviks kommun och Studiefrämjandet

Arrangör

Skaffa biljetter till konserter och evenemang hos Nyfiket på Gammelgården i Rättvik. Kolla in nedan över kommande arrangemang, eller kika in senare när fler har kommit upp.

Lokal

Nyfiket, Rättviks Gammelgård, Sjurbergsvägen 1, 795 32 Rättvik

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer