Samtal: Pengar, trauma, förlust med Asta Olivia Nordenhof, Lina Rydén Reynols, Balsam Karam, och Karin Brygger

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
9 okt 2021 18:40 - 19:30
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Föreningen Textival presenterar - Textival Litteraturfestival 2021 - Var i helvete är mina pengar?

Plats: Oceanen, Stigbergstorget

Datum: 9 oktober

Tid: 18:40

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 7-10 oktober 2021 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

_______

18.40-19.30 Textival Litteraturfestival - Samtal: Pengar, trauma, förlust

Asta Olivia Nordenhof, Pengar på fickan (2021), Lina Rydén Reynols, Läs mina läppar (2019), Balsam Karam, Händelsehorisonten (2018). Samtalsledare: Karin Brygger

Karin Brygger, doktorand i Litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, samtalar med Asta Olivia Nordenhof, Lina Rydén Reynols, och Balsam Karam kring temat litteratur, pengar, trauma och förlust. Asta Olivia Nordenhof är en av de mest uppmärksammade författarna i Danmark idag. Nordenhofs första diktsamling Det enkla och Det ensamma [det nemme og det ensomme] (2013) tilldelades det prestigefyllda Montanas Litteraturpris. I år är hon aktuell med romanen Penge på lommen (2020), en i serien av sju böcker som ska handla om branden på färjan Scandinavian Star 1990. Med skissens estetik skildras en destruktiv relation och historiken kring färjan Scandinavian Star, och den brand som i april 1990 skulle ända 159 personers liv. Allt med anledning av pengar. Lina Rydén Reynols är verksam som förläggare och debuterade 2020 med den uppmärksammade diktsviten Läs mina läppar. Ett diktverk som börjar på bokens baksida. Baksidan har blivit en sorts förteckning över boken IBS-nummer, typsnitt, arvoden och beräknade omsättning. Reynols debut nominerades till Borås Tidnings Debutantpris “För ett utmanande poetiskt verk som mantralikt utforskar människans och maskinens språk” och närmar sig teman som arbete, värdering och växelverkan mellan människan och samhällets system. Balsam Karam Balsam Karam debuterade 2018 med Händelsehorisonten, en roman som berör existentiella och politiska frågor men också förtryck, förlust och trauma.

Mer info: http://textival.org/


Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl.

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Samtal: Pengar, trauma, förlust med Asta Olivia Nordenhof, Lina Rydén Reynols, Balsam Karam, och Karin Brygger

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.