Samtal: Omsorg, kärlek med Helena Granström, Jonas Brun, Karl Daniel Törnkvist och Elisabeth Hjorth

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
9 okt 2021 17:20 - 18:10
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Föreningen Textival presenterar - Textival Litteraturfestival 2021 - Var i helvete är mina pengar?

Plats: Oceanen, Stigbergstorget

Datum: 9 oktober

Tid: 17.20

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 26-29 november 2020 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

_______

17.20-18.10 Textival Litteraturfestival -Samtal: Omsorg, kärlek

Helena Granström, Betydelsen av kärlek (2020), Jonas Brun, Omsorg (2019), Karl Daniel Törnkvist, Himlen (2020). Samtalsledare: Elisabeth Hjorth

Forskaren och författaren Elisabeth Hjorth möter tre författare kring ett samtal om omsorg, kärlek och litteratur. Helena Granström har sedan sin debutroman Alltings mått 2008 utkommit med verk inom flertalet genrer. Aktuell med romanen Betydelsen av kärlek (2020) - en djärv och lekfull roman om längtans många världar, och om huruvida två människor någonsin kan nå fram till varandra. Karl Daniel Törnkvist är högaktuell med diktsamlingen Himlen – en debut om arbete och omvårdnad, om slitgöra som ärvts ner genom generationer. Jonas Brun har både publicerat romaner och diktsamlingar – senast diktsamlingen Omsorg (2019). Det är en skildring av omsorgen i vardagen, när den blomstrar, överraskar, spricker och när den bara lämnat sorg kvar. 

Mer info: http://textival.org/

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl. 

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Samtal: Omsorg, kärlek med Helena Granström, Jonas Brun, Karl Daniel Törnkvist och Elisabeth Hjorth

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.