Samtal och läsning: Noveller om arbete och klass med Ingvild H. Rishøi, Andrzej Tichý och Lidija Praizovic

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
8 okt 2021 18:00 - 19:00
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Föreningen Textival presenterar - Textival Litteraturfestival 2021 - Var i helvete är mina pengar?

Plats: Oceanen, Stigbergstorget

Datum: 8 oktober

Tid: 18:00

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 8-10 oktober 2021 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

18.00-19.00 Textival Litteraturfestival - Samtal och läsning: Noveller om arbete och klass

Ingvild H. Rishøi, Vinternoveller (2019), Andrzej Tichý, Renheten (2020). Samtalsledare: Lidija Praizovic. Samtalet förs på norska och svenska.

Textivals författarscen invigs med läsning och samtal mellan Ingvild H. Rishøi,  Andrzej Tichý och Lidija Praizovic. Andrzej Tichý har sedan debuten Sex liter luft publicerat sju böcker. I år är han aktuell med novellsamlingen Renheten- om individers kamp och förhållande till de strukturer som skiktar världen och psyket. En man får ett utbrott på en buss. En socialrealist slår ihjäl sin vän med en hammare. En skyldig tjuv bedyrar sin oskuld. Städerskorna städar motvilligt vidare. Med tyngd såväl som humor skildras människor som fallit och som ännu väntar på att falla. Ingvild H. Rishøi har sedan debuten La stå (2007) publicerat tre novellsamlingar, allra senast den uppmärksammade Vinternoveller (2014), nu även översatt till svenska (2018). Med klassmedvetenhet och nåd skildras svårigheterna hos de mindre bemedlade, och det sätt på vilket det präglar barnen - när svagheter och brister exponeras och vuxenrollen krackelerar.

Mer info: http://textival.org/

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl.

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Samtal och läsning: Noveller om arbete och klass med Ingvild H. Rishøi, Andrzej Tichý och Lidija Praizovic

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.