Samtal och läsning: Arbetsförnedringen med Jenny Högström och Marie Hållander

Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg
8 okt 2021 19:30 - 20:30
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Föreningen Textival presenterar - Textival Litteraturfestival 2021 - Var i helvete är mina pengar?

Plats: Oceanen, Stigbergstorget

Datum: 8 oktober

Tid: 19.30-20:30

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 7-10 oktober 2021 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

_______

19.30-20:30 Textival Litteraturfestival - Samtal och läsning: Arbetsförnedringen

Jenny Högström, översättare till Burn out (2021) Samtalsledare: Marie Hållander 

Mehdi Meklat Badroudine och Saïd Abdallah lyfter i sin högaktuella debut Burn out (2021) ett tragiskt livsöde, skapat i kontexten av svårigheter i att etablera sig på arbetsmarknaden och i det franska samhället. Möt översättaren till boken Burn out, Jenny Högström, i ett samtal om ekonomisk stress, arbetslöshet och skam. Samtalet leds av Marie Hållander.

Mer info: http://textival.org/

Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl. 

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Samtal och läsning: Arbetsförnedringen med Jenny Högström och Marie Hållander

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.