Samtal: Egen Påse - Lisa Lundgren m.fl.

11 okt 2016 18:00 - 20:30

Inkonst, Bergsgatan 29, 214 22 Malmö

Utan fler kvinnor som äger distributionsbolag, start-ups, skivbolag, skivbutiker, inspelningsstudios, agenturer, managementbolag och bokningsbolag fortsätter musikbranschen att vara obalanserad. Vi kör i gång höstens Makten Över Musiken-samtal med fokus på Starta Eget. Alla välkomna!


Till vår hjälp har vi uberproffset och ekonomen Lisa Lundgren baserad i Stockholm, som under dagen erbjudit en workshop inom samma ämne. Enligt henne finns det massor av dörrar att kicka in – utan större ansträngning! Hon får sällskap av Petter Wickman, verksamhetsledare för Musikcentrum Syd. En relativt ung intresseorganisation för oberoende musiker i regionen. Petter är speciellt intresserad av de strukturer som skapas eller inte skapas kring musikvärlden av politiker. Moderator är en av Malmös mest rutinerade inom musikbranschen - Anna Tenfält.

Hoppas ni är lika peppade som vi på ett samtal om framtiden för en jämställd musikbransch!

Kvällen är ett samarbete mellan Makten Över Musiken i Malmö, Musikcentrum Syd och Musikbranschen After Work.

Lisa Lundgren är musikbranschsekonom och har bland annat varit ekonomichef på förlaget Sony/ATV Music Publishing i Stockholm och bokningsbolaget The Agency Group i Malmö. Sedan 2011 är hon fristående konsult som jobbar med redovisning, royalty och avtal i branschen. Hon är även initiativtagare till Makten över musiken som hon startade tillsammans med arrangörsföreningen Fritz's Corner 2012.

Petter Wickman verksamhetsledare för Musikcentrum Syd. Bakgrunden är som musiker och idag frilansande inom barnmusikgenren i gruppen "Petter och Åsa". Han har tidigare gjort festivaler som Backafestivalen och Jazz i Parken.

Anna Tenfält arbetar med management åt band och artister genom bolaget Summit Music Management sedan 5 år tillbaka. Summit Management arbetar med artister som Mando Diao, Maxida Märak, Vita Bergen, Kajsa Grytt och Erik Segerstedt. Hon har tidigare bland annat arbetat med Hultsfredsfestivalen, som musikproducent på Dunkers Kulturhus, projektledare för olika projekt och arrangörscoach på Riksteatern.

Biljett Ej tillgänglig
Studerande Biljett Ej tillgänglig