skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Rudersdal Kammersolister: Fyra Sverigepremiärer

Eventet är avslutat

Rudersdal Kammersolister: Fyra Sverigepremiärer

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

18 nov 2022 19:00 - 20:30

Beskrivning

Samtida Musik är stolta att presentera den danska pianokvartetten Rudersdal Kammersolister med en konsert på Konstakademien. Såväl naturen som maskinen ryms på programmet, helt bestående av verk som aldrig tidigare framförts i Sverige.
Före paus spelas stycken särskilt skrivna för Rudersdal Kammersolister av tonsättarna Ylva Fred (SE), Rafał Augustyn (PL) och Elena Firsova (RU). Efter paus hörs den danska kompositörens Poul Ruders pianokvartett, som ensemblen nyligen släppt på en redan prisbelönt skiva.

Program

Ylva Fred (f. 1990) Motor Music (7’)

Rafał Augustyn (f. 1951) Cinque pezzi diversi (15’)

Elena Firsova (f. 1950) Four Seasons (15’)

PAUS

Poul Ruders (f. 1949) Piano Quartet (30’)

Medverkande

Rudersdal Kammersolister grundades 2017 av violinisten Christine Pryn och består av välrenommerade solister och kammarmusiker från ett antal olika länder. De är baserade i vackra Rudersdal, 20 km norr om Köpenhamn, där de är artists in residence för musikfestivalen Rudersdal Sommerkoncerter. Ensemblen är flitiga uttolkare av repertoar som ligger utanför mittfåran, inte minst nyskriven musik! De har uruppfört stycken av tonsättare från Danmark, Sverige, Polen, Ryssland, Azerbajdzjan, Irland och USA.

Kärnan i Rudersdal Kammersolister är en pianokvartett, men man spelar också repertoar för fler sättningar i samarbeten med andra musiker. De kollaborerar också med författare, konstnärer, historiker och vetenskapspersoner i olika tvärdisciplinära projekt. Deras fyråriga projekt The Four Elements är ett sådant, och behandlar ämnen såsom Berlinmurens fall, kvinnliga skeppare och piloter, mytologiska teman och jordens undergång.


Rudersdal Kammersolister

Läs mer på: https://www.samtidamusik.se/ko...

Arrangör

Samtida Musik är en av de viktigaste arrangörerna av ny kammarmusik i Sverige.

Ny kammarmusik är idag ett konstnärligt utvidgat fält med gränsöverskridande aktörer. Samtida Musik värnar om samverkan i musiklivet. Med spännande musikalisk vidd ger vi publiken en unik möjlighet att möta svenska och utländska tonsättare och musiker som är verksamma idag. Vi arrangerar 8-10 konserter årligen och deltar i festivalen Sound of Stockholm.

Historik

Kammarmusikföreningen Samtida Musik bildades i Stockholm 1960 av bland andra tonsättarna Jan Carlstedt, Laci Boldemann och Bo Linde. Den första konserten ägde rum i Börssalen söndagen den 27 november samma år. Föreningen har sedan arrangerat konserter, lagt ut tonsättarbeställningar och har samarbetat med de flesta av Stockholms musikinstitutioner kring festivaler och radioinspelningar. Konserterna har arrangerats i olika lokaler i Stockholm, som Musikaliska Akademiens stora sal (numera Nybrokajen 11), Musikmuseet, Moderna Museet, Börssalen, Konstakademiens hörsal, olika kyrkor och Kroumatas scen Capitol. Innevarande säsong har Kulturhusets hörsal varit en fast spelplats.

Föreningen

Samtida Musiks medlemmar är tonsättare, musiker, musikälskare och personer som aktivt arbetar för utveckling av den kammarmusikaliska tonkonsten.

Bli medlem

Man blir medlem genom att betala in medlemsavgift och anmäla sig här.

Lokal

Konstakademien - Kungliga Akademien för de fria konsterna, Fredsgatan 12 i, 111 52 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer