skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Romeo & Julia - Konsert med Solna Brass

Eventet är avslutat

Romeo & Julia - Konsert med Solna Brass

Från 60,00 SEK

Plats

Datum

16 feb 2020 16:00 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Romeo & Julia


I årets första konsert med Solna Brass möter vi två kärlekspar, två kompositörer och för ovanlighetens skull enbart två stycken på programmet.

Det som sannolikt är världens mest omskrivna kärlekspar är ju Romeo & Julia.
Konsertens ena del består av en transkription av Tchaikovskys fantasi-uvertyr med samma namn.
Här möter vi konflikten mellan släkterna Montague och Capulet och de heta känslorna mellan Romeo och Julia som trotsar denna fiendskap, och den enda utväg de finner är att gemensamt dricka ur giftbägaren.

Det andra kärleksparet vi möter i konserten är Tristan och Isolde. Det är en historia med väldigt många paralleller till Romeo och Julia. Tristan har fått uppdraget att föra Isolde från Irland till Cornwall där hon skall gifta sig. De får av misstag i sig en kärleksdryck och blir blixtförälskade och vi har även här en förbjuden relation som slutar i bägges död.
Wagners opera Tristan och Isolde är i sin helhet en föreställning som med pauser tar ca 5 timmar!, men Solna Brass framför här en transkription, med delar ur Wagners opera, som är ca en halvtimme lång.

Vi har alltså att göra med två dramatiska berättelser omsatta i tonsättningar av Tchaikovsky och Wagner.
Bandets dirigent Emil Björklund beskriver programmet såhär:

"Tanken är att kärleken inte har några gränser, den är bortom alla beskrivningar och därmed vår inneboende kraft. Den är gränslös.
I denna konsert får man uppleva de två giganterna under romantiken ta sej an detta tema och följa deras skildringar framför allt genom användandet av kromatiken i deras kompositioner. Den symboliserar åtrå och erotisk laddning.
Men slutligen övervinner kärleken allt, även döden."

Välkommen till Råsunda kyrka söndagen 16 februari kl 16!
Precis som vanligt med försäljning av fika i pausen :)

Dirigent: Emil Björklund
Presentatör: Peter Olgeson

Arrangör

Lokal

Råsunda kyrka Råsunda kyrka, Förrådsgatan 26, 169 39 Solna

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer