Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Riskerar Sverige att förlora framtidens industrijobb?

Eventet är avslutat

Riskerar Sverige att förlora framtidens industrijobb?

Från Gratis

Plats

Datum

7 jun 2023 13:00 - 14:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Riskerar Sverige att förlora framtidens industrijobb?

Svensk industri har under de senaste tio åren intagit en ledande roll genom klimatomställningen. Flera basindustrier har tagit stora kliv mot fossilfri produktion samtidigt som ny tillverkning av batterier och energiteknik har inletts (eller planeras). Tusentals nya jobb kan skapas i Sverige, inte minst utanför storstäderna.

Men plötsligt är den framtiden hotad. Internationellt är industripolitiken i ett förändringsskede, vilket lett till hårdnad konkurrens. Framför allt har den amerikanska staten börjat göra stora klimatinvesteringar för att locka produktion över Atlanten. Kriget i Ukraina har blottat hur sårbar den europeiska energimarknaden är, med höga elpriser i Sverige som följd. Satsningar på vindkraft och industristöd stoppas eller ifrågasätts alltmer från svensk höger. Hur bör Sverige agera för att inte förlora framtidens arbetstillfällen? Vad krävs för att svensk industri ska förbli en ledande kraft genom omställningen?

Medverkande:
-Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson (S) och tidigare finansminister.
-Martin Pei, teknisk direktör SSAB och initiativtagare till fossilfria stålprojektet HYBRIT.
-Anders Thor, kommunikationschef för batteritillverkaren Northvolt
-Lisa Nåbo, Ordförande SSU
-Kalle Sundin, utredare vid Katalys, leder samtalet.

När? Onsdag 7 juni, kl.13-14.
Var? Katasalen, ABF-huset i Stockholm.

Det är gratis att se samtalet – för platsgaranti anmäl dig här! 
Seminariet kommer också sändas i sin helhet via Facebook Live.

Arrangörer: Katalys och ABF Stockholm.

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer