Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Rising seas - ett upprop för våra hav! Anders Paulsson och Stockholms Motettkör

Eventet är avslutat

Rising seas - ett upprop för våra hav! Anders Paulsson och Stockholms Motettkör

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

5 maj 2018 16:00 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Rising Seas- ett upprop för våra hav! - en konsertföreställning med tema HAVET

Medverkar gör Anders Paulsson, sopransaxofon, Stockholms Motettkör och Michaela Lundell, körsångare och forskningskommunikatör. Platsen för konserten är Eric Ericsonhallens fantastiska kupolrum inrymt i f.d Skeppsholmskyrkan.

Detta är ett spännande möte mellan musik på temat hav och havsmiljö, aktuell forskning, lyrik och ljudbilder. Vi vill öka människors medvetenhet kring miljön i världshaven med Östersjön som vårt närmaste innanhav och utmana den dystra bild som finns kring klimatfrågan. Vi vill istället skapa lust och handlingskraft i arbetet för friskare hav!

Musiken handlar om havet ur många olika perspektiv; havet med sina vågor att trösta, havet med sina mörka djup och havets kraft att öppna okända rum inom oss. Vi framför musik av bl.a. Gösta Nystroem, Eric Whitacre och Uno Svenningsson, och kompositioner av konsertens solist Anders Paulsson som med sitt urval av texter behandlar människans förhållande till naturen och havet, med bilder av paddlande havssköldpaddor, glittrande lysplankton och oändliga korallrev.

Konserten genomförs i samarbete med stiftelsen Hållbara Hav.

www.stockholmsmotettkor.comArrangör

Stockholms Motettkör KFUM är en blandad kör med rutinerade sångare och bred repertoar, bl a klassiska verk, svensk körlyrik, jazz, bossa nova och folkmusik. Vår dirigent är Szymon Rudzki.

Kören bildades av de två körerna Stockholms Motettkör och KFUM:s Kammarkör, två körer som funnits i 40 respektive 60 år. Hösten 2018 slog vi ihop körerna till en.

Vi repeterar på onsdagar på Rosengatan i Stockholms City. Hör av dig om du är intresserad av att sjunga med oss! 


Royal Big Band startade 1992 och har sedan dess utvecklats till ett storband av hög kvalitet. Härlig storbandsswing och svängig jazz, det är vad Royal Big Band vill förmedla till sin publik. 

Tyngdpunkten i musiken ligger på amerikansk swing, både äldre och nutida. Orkesterledare som Count Basie, Quincy Jones, Gordon Goodwin och sångare som Frank Sinatra och Ella Fitzgerald utgör inspirationskällor. Vi uppträder regelbundet på jazzscener i Stockholm, bl a Nalen. Vi har också spelat in två CD-skivor.

Lokal

Eric Ericsonhallen Eric Ericsonhallen, 111 49, 111 49 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer