Riga Tiger + Baula

18 maj 2019 19:00 - 23:59

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Oceanen presenterar: Riga Tiger + Support

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 18 maj
Tid: 19.00 - 01.00
Åldersgräns: 20 år 

Den 25:e april släpper Riga Tiger sin andra singel ’Still GBG’ från kommande album ’Om du tänker på tiden så går den’. Med anledning utav det tvivel singeln orsakat så återvänder Riga Tiger till Oceanen för att besvara frågan som hänger i luften: är Riga Tiger Still GBG???

Riga Tiger är singelaktuella med låten Sluta vara vänner, och under hösten 2019 släpper de andra fullängdaren "Om du tänker på tiden så går den" efter tidigare framgångar med debutalbumet Jag Håller Inte Med Om Din Åsikt Och Är Beredd Att Döda Dig För Den och uppföljaren Haha Paradis. Musiken vandrar i samma fotspår som trampats upp av artister och band som Björns vännerSäkert! och Vit Päls, men griper stafettpinnen och når nya musikaliska avkrokar. Nya avkrokar som inte lämnar någon oberörd. Musiksläppen har gång på gång ackompanjerats av fina utlådanden från GAFFA, Musikguiden i P3, Dagens Nyheter, PSL, Hymn och Festivalrykten.


 

Support: Baula

Den svensk/Isländska duon Baula består av Ísak Ásgeirsson och Karolina Thunberg. Bandet har sedan starten 2015 hunnit med 11 spelningar på off-venues under Iceland Airwaves, spelat på Nordic By Natures ’Die Neun Scweden’ och hyllats av musikmedia som JA JA JA, HYMN och GAFFA.

Namnet Baula är taget från isländska och betyder “råma” på svenska och är en pusselbit i beskrivningen av bandets sound som annars är inspirerat av banden ‘The Raveonettes’ och ‘Man Man’. 


"Baula började efter vi spelat tillsammans i en teaterkomedi. Vi trodde att vi skulle fortsätta vara roliga, men egentligen hade vi bara massa vemod som ville ut. Två ledsna clowner."

Efter en rad kritikerrosade singelsläpp är nu bandet aktuella med sin debut-EP ”Drought” som släpps i slutet maj via [Youth Recordings].Biljett

120,00 SEK + 13,99 SEK avgift