Eventet är avslutat

Richard Wilkinson: Den inre ojämlikheten

Gratis

Plats

Datum

16 jan 2019 18:00 - 20:00

Beskrivning

ABF Stockholm kan, tillsammans med Jämlikhetsfonden, Katalys och LO, stolt presentera författaren att Richard Wilkinson kommer till Sverige för att presentera uppföljaren till boken Jämlikhetsanden: Den inre ojämlikheten.

I den nya boken Den inre ojämlikheten (2018, Richard Wilkinson, Kate Pickett), kompletteras och fördjupas jämlikhetsperspektivet med särskild betoning på den psykiska ohälsan.

Få böcker har haft det genomslag som boken The spirit level fick när den kom 2009, på svenska 2010 med titeln Jämlikhetsanden. Den visade med övertygande offentlig statistik att jämlika samhällen är bättre än ojämlika. Men ojämlikheten präglar inte bara våra yttre materiella liv utan också vårt inre. Författarna Richard Wilkinson och Kate Pickett säger om den nya boken: ”När vi i denna bok klargör hur ojämlikheten tränger in i våra huvuden och våra sinnen, sprider vi också ljus över de orsaksprocesser som ökar belastningen av medicinska och sociala problem.” Men säger författarna, även om ojämlikheten är rotad i våra samhällen är den varken ”oundviklig eller oåterkallelig”. Det går att skapa bättre och jämlikare samhällen.

Medverkande:
Richard Wilkinson, författare
Per Sundgren, ordförande Jämlikhetsfonden
Marika Lindgren Åsbrink, projektledare för LO:s jämlikhetsutredning

I Sverige är jämlikhetsfrågan blivit allt mer central i den politiska debatten. När stiftelsen Jämlikhetsfonden bildades 2015 var ett av dess första krav att en jämlikhetskommission skulle tillsättas. Månaden före valet beslutade så den rödgröna regeringen att tillsätta en jämlikhetskommission med Per Molander som ledare. Landsorganisationen har tillsatt en jämlikhetsutredning som nyligen lagt fram ett Program för omfördelning, som i sex punkter visar hur inkomstskillnader kan minskas.

Lokal: Z-salen, plan 1.
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm, Zätasalen ABF Stockholm, Zätasalen, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.