skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Rhapsody in Brass

Event inställt

Rhapsody in Brass

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

5 feb 2022 18:00 - 20:00

Beskrivning

Söderkårens Musikkår från Frälsningsarmén på Hornsgatan anordnar sin traditionella brassfest med inbjudna gäster. En tradition sedan 1993 och detta är fjärde gången i denna fina konsertlokal. I år blir det extra festligt eftersom musikkåren firar sitt 125-årsjubileum. Detta uppmärksammas särskilt genom medverkan av en mycket god vän till musikkåren, Stephen Bulla från USA. Steve Bulla är mest känd för att under hela 30 år haft tjänsten som chefsarrangör och dirigent för ”The Presidents Own” band i Washington. Steve är också trombonist och kommer att leda en för detta tillfälle speciellt sammansatt trombonensemble. En annan god vän till musikkåren är Daniel Viklund som är kvällens sångsolist. Daniel är utbildad operasångare och kantor men numera verksam som officer och kårledare i Frälsningsarmen. En annan kårledare, Mikael Ljungholm, uppväxt på Söderkåren, är kvällens solist på sitt Euphonium. Vi är också glada att Frälsningsarmens ledare i Sverige, överste Bo Jeppson medverkar. Vi lovar ett omväxlande program med historiska återblickar.

Steve Bulla började med musik när han var 6 år i ett musikaliskt hem där pappa var tubaspelare och hans mamma pianist. Han har examen i trombon och komponering/arrangering från Berklee College of Music i Boston. 1980 vann Steve uttagningen till posten som chefsarrangör till ”The President’s Own” United States Marine Band och Kammarorkester i Washington DC. Under trettio år kom sedan Steve att arrangera och förse ett oräkneligt antal tillfällen i Vita Huset med musik. Steve har varit verksam i filmmusikbranchen och samverkat med John Williams och arrangerat musik till Sarah Vaughan, The Manhattan Transfer, Shirley Jones och många fler. Som dirigent har Steve varit ledare för flera framstående brassband och turnerat med dessa i Ryssland, Skandinavien, Nya Zeeland och Australien. Steve är också ofta anlitad som domare i brassbandtävlingar, Steve är aktiv medlem i ASCAP ( American Society of Composers, authors and Publishers. Hans verk finns publicerade på förlag i USA och i Europa. Steve kommer i kväll att förutom att leda trombonensemblen att dirigera två egna kompositioner. Den ena är uruppförandet jubileumsmarschen Stockholm 7/South125. Den andra är Caelum Corona, en tonberättelse om den kristnes vandring i tro.

Mikael Ljungholm
, kvällens solist på Euphonium, följde som litet barn med sina föräldrar till Söderkåren och började spela i unga år. Mikaels hem var fyllt med musik och så småningom bildades Ljungholmskvartetten med pappa Lasse och sönerna Mikael, Lars-Otto och Petter. Mikael utbildade sig i 25-årsåldern till officer i Frälsningsarmén och är med hustrun Marianne kårledare för Frälsningsarmén i Örebro.

Kvällens sångsolist, Daniel Viklund, kom som ung med i Frälsningsarmén i Vansbro. Han började spela i musikkåren och visade tidigt hög musikalisk talang. Daniel år utbildad organist från Musikhögskolan i Malmö och har examen i operasång från Operaakademiet i Köpenhamn. Han har genomgått utbildning till frälsningsofficer och är kårledare på Frälsningsarmén i Strängnäs.

Kvällens högtidstalare är överste Bo Jeppson. Bo är ledare för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland. Bo har tidigare tillsammans med sin hustru Christina haft tjänst vid Frälsningsarmén i Myanmar och Danmark.

Lokal

Eric Ericsonhallen Eric Ericsonhallen, Kyrkslingan 2, 111 49 Stockholm

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer