Eventet är avslutat

Residenspresentation: Lisa Vipola

Gratis

Plats

Datum

14 okt 2020 19:30 - 20:30

Beskrivning

Utställning och presentation av höstens residenskonstnär Lisa Vipola.

Under residensperioden har konstnären Lisa Vipola undersökt olika metoder för att behandla cancer. Några behandlingar har utförts som en daglig rutin under residensperioden, en del utav metoderna har konstnären provat på tidigare och vissa läkebehandlingar har inneburit komprimerade kurer. En del utav terapierna innefattar strikta protokoll som ska utföras på daglig basis under varaktiga perioder, de andra används i förebyggande syfte för att sänka risken för återfall i cancer.

Genom en dokumentär strategi arbetar Lisa med sin egen biografi och medverkar ofta själv som person i sina konstnärliga projekt. Uppväxten i byn Jukkasjärvi genomsyrar hennes konstnärliga arbeten om makt, svaghet, värde, hierarkier och samhällssystem. Vipola examinerades 2018 från Kungl. Konsthögskolan. I sin praktik arbetar hon konceptuellt i skulpturala material som hår, trä och textil. Hon arbetar även med text, som i den autofiktiva romanen ACCESSEN och med film, som i den dokumentära långfilmen RESAN TILL MIRAKELMANNEN (2018) med världspremiär på Göteborgs filmfestival.

Vernissage i Galleri Gerlesborg kl 18:30

Presentation i samlingssalen 19:30

Max antal 50 personer, bokning

Arrangör

Lokal

Gerlesborgsskolan Gerlesborgsskolan, gerles 1, 457 48 Hamburgsund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.