Release concert: Ellinor och Leonor

18 maj 2019 19:00 - 23:59

Östra Göteborgs Alternativa Träffpunkt / Medborgarhuset, Brahegatan 11, 415 01 Göteborg

Nu släpper Ellinor & Leonor sitt andra studioalbum "Årsringar" på Kakafon Records och det ska självklart firas! Kvällen inleds med konsert och därefter blir det jam och mysigt häng, med andra ord en upptakt till sommarens alla härliga stämmor! Så kom för att lyssna, spela och fira med oss! 

Det kommer finnas bar med billig öl och vin, någon varm rätt (typ soppa eller något annat gott) och andra mindre tilltugg och dryckesalternativ.

19:00 - Dörrarna öppnas, vi bjuder på bubbel!
20:00 - Ellinor & Leonor på scen
21:30 - jam och fest så länge lusten finns…

=======================

ELLINOR & LEONOR
Med den ovanliga sättningen femsträngad cello och fiol vitaliserar och levandegör Ellinor & Leonor den svenska folkmusiken. Med ”Årsringar” presenterar de låtar från södra Dalarna i stilfulla och dansanta arrangemang. En doft av såväl kammarmusik, världsmusik och improvisation sveper förbi i klangerna från Dalarnas spelmansmylla.

Ellinor & Leonor har valt att kalla sitt andra album “Årsringar” som en hyllning till de spelmän och stilbildande musiker som vandrat före. Låtar hämtade ur 1700- och 1800-talets notsamlingar ges nytt liv i moderna arrangemang medan andra låtar kommer från muntlig tradition efter de lokala spelmännen som Riksspelman Ellinor Fritz har mött genom åren. Ändå behåller duon en konstnärlig frihet och leker med uttryck och genrer som faller dem in för stunden. Tack vare Leonors spelsätt på sin femsträngade cello får melodierna friheten att vandra mellan instrumenten, och samtidigt lämnas utrymme för improvisation. 

Sprungna ur olika musikaliska traditioner träffades Ellinor och belgiska cellisten Leonor Palazzo i Göteborg 2009. De har turnerat i Europa och USA och framträtt vid festivaler och spelmansstämmor, kammarmusiksalonger och kyrkor samt hembygdsgårdar och muséer. 2014 släpptes debutalbumet “Mormors trädgård”.

Betald biljett

50,00 SEK + 8,74 SEK avgift