skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Red Mecca + White Birches + Sofia Härdig

Eventet är avslutat

Red Mecca + White Birches + Sofia Härdig

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

15 sep 2023 19:00 - 23:59

Beskrivning

Tider:
19:00 Dörrar/kök/bar
20:00 White Birches
21:00 Sofia Härdig
22:15 Red Mecca

Priser:
Medlem: 200 kr
Ej medlem: 300 kr
Medlem 13-21 år: 50 kr

Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén
Köp medlemskort HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u...

Som KLUBBHJÄLTE kan du givetvis köpa biljetter till medlemspris!
Pipelines klubbhjältar är ett supporterskap i form av 100 kr som dras från ditt konto varje månad. Betalningsavgiften är låg och inbakad i månadskostnaden, så det finns inga dolda avgifter eller extra kostnader utöver hundringen. Observera att detta är ett långsiktigt supporterskap med ett minimum på 6 månader - detta för att vi ska kunna budgetera och planera verksamheten på ett ekonomiskt tryggt sätt.

Bli klubbhjälte här:
https://billetto.se/e/klubbhja...

RED MECCA
Red Mecca 2023 har byggt vidare på sin stundtals drömska, stundtals tungt mörka, stundtals postpunkiga electronica till nya höjder. Det här blir den första spelningen på två år och bandet har varit upptagna med att slutföra sitt dubbelalbum STAY (släpps i september), som fokus kommer att ligga på under spelningen. Red Mecca har efter nystarten 2013 hunnit med att spela hyllade liveframträdanden på ett antal festivaler WGT, NCN, Subkult m.fl, och klubbar Urban Spree (Berlin), Bunker (Dresden), X-Tra (Zürich) m.fl.

Soundtracksync med I See Darkness in You i två avsnitt av HBO´s Kiliing Eve säsong 3. Manifestprisvinnare (bästa synth/electronica producerad i Sverige) för albumet Electricty 2016 och nominering av I See Darkness in You 2018. Bandet består av Jan Strandqvist och Susanne Johnsson.

WHITE BIRCHES
White Birches blandar larmande gitarrer och skeva syntar med fängslande popmelodier. Dark wave-duon består av Jenny Gabrielsson Mare och Fredrik Jonasson och har hyllats för sina starka låtar och kompromisslösa liveframträdanden. Soundet har jämförts med bland annat Portishead, Kate Bush och Sisters of Mercy.

Deras debutalbum Dark Waters nominerades till årets Synt på Manifestgalan och de arbetar just nu på sin tredje fullängdare. Samtidigt är de aktuella med dubbelsingeln Lethe’s Bramble.

SOFIA HÄRDIG
Sofia Härdig har släppt åtta soloalbum och hyllats både internationellt och på hemmaplan. Hon har bland annat kallats ”the new queen of alt- rock” och ”a future rock goddess” ROLLING STONE skriver "The Swede oscillates between Post-punk, goth-rock, Placebo and Nick Cave. Her singing has the same kind of absolute urgency that Patti Smith and Tom Verlaine once had."

Eller - som Olle Berggren på Expressen skrev - "Ett mästerstycke i dekonstruktion och rekonstruktion (…) Sofia ger nytt hopp åt den svenska rockscenen”

Sofia har bland annat samarbetat med medlemmar från Bob Hund, Fläskvartetten, Thåström och The Hellacopters. Och gjort konserter med tillsammans med många stora artister som Lydia Lunch och Steve Jackson från Belle and Sebastian. På hemmaplan blev Sofia nominerad till årets kompositör av Manifest för sitt album And The Street Light Leads To The Sea.

Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer