Räkna de lyckliga stunderna blott

Räkna de lyckliga stunderna blott

Biljetter från 150,00 SEK

Plats

Datum

7 maj 2023 15:00 - 17:00

Beskrivning

En föreställning med sanningar och fria fantasier om Ulla Billquist, Ernst Rolf och Edvard Persson

Svensk mellankrigstid. En era som började i framåtanda och optimism för att utmynna i depression och orostider. Filmen gick från stumfilm till ljudfilm och över hela landet turnerades och spelades revy i varenda stad. En rad nya artister kom fram och musiken var glättig och käck.

Vilka var människorna bakom de glada sångerna, de lustiga filmerna och revyerna? Möt tre av de mest kända artisterna i 30- och 40-talets Sverige. Deras uppgift var att roa folket, få dem att glömma orostiderna för en stund. Deras sånger har nått odödlighet även om de själva är borta sen länge. Lär känna Ulla, Ernst och Edvard, deras liv, glädjeämnen och sorger bortom de vackra fasaderna.

Föreställningen varar ca. 2h inkl. paus. Ingen servering i pausen.

Medverkande

Suzanne Flink (Ulla Billquist)
Johan Palmqvist (Ernst Rolf)
Nils Olsson (Edvard Persson)

Øresund Entertainment Brass under ledning av Ossian Edlund (revyorkester)

Konstnärligt team

Manussammanställning: Suzanne Flink
Musik av bl.a. Kaj Gullmar, Gösta Stevens, Jules Sylvain

Arrangör

TenoreAmore är en konstellation sångare, där grunden utgörs av tenorerna Johan Palmqvist och Nils "Cavaradossi" Olsson, till vardags tjänstgör vid operan i Malmö. Under årens lopp har ensemblen uppträtt i de mest skiftande sammanhang som konserter, föreställningar, konferenser, galor och mycket mer.

Øresund Entertainment Brass är en ensemble bestående av handplockade yrkesverksamma musiker från England, Danmark, Sverige och Norge. Musikerna i ensemblen är prisade och välrenommerade, och har verkat i stora delar av Europa, USA, Sydamerika och Asien vid de stora scenerna, utöver sin verksamhet i Öresundsregionen. Ensemblen leds av Ystadsmusikern Ossian Edlund, även han prisad av bl.a. Ystads Kommun, Konstnärsnämnden m.fl.

Ensemblen uppträder med alltifrån fyra musiker upp till så många som krävs för omfattningen av en konsert, produktion eller projekt. Med skickliga musiker är ensemblen flexibel, och har medverkat och gett bl.a operakonserter, musikalproduktioner, tv-inspelningar, oktoberfester, allsång, kammarkonserter och mycket mer.

Lokal

Ekestads folketspark, byggnadsminne, Ekestadsvägen 23, 291 94 Kristianstad

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.