skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

PUNKEN ÄR VÅR 2024 - Attentat, Köttgrottorna, Ett Dödens Maskineri, Hyrda Knektar, Slutstation Tjernobyl, Fabriken, Slaveriet, Småjävlafötter, Dangerface (NO), Laarhöne (NO), Syndromet, Rick Titrö, Von Bacchi

Eventet är avslutat

PUNKEN ÄR VÅR 2024 - Attentat, Köttgrottorna, Ett Dödens Maskineri, Hyrda Knektar, Slutstation Tjernobyl, Fabriken, Slaveriet, Småjävlafötter, Dangerface (NO), Laarhöne (NO), Syndromet, Rick Titrö, Von Bacchi

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

12 apr 2024 17:00 - 13 apr 2024 23:59
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Vi kan stolt presentera en efterlängtad favorit i repris – PUNKEN ÄR VÅR!

Så, sök ledigt, fixa barnvakt (eller ta med kidsen, vi kör trots allt all ages!) och börja peppa redan nu för vårens snällaste och gladaste inomhuspunkfestival!

PRISER:
2-dagars medlem: 600 kr
2-dagars ordinarie: 700 kr
2-dagars ungdom (13-21 år): 100 kr

Fredag, medlem: 350 kr
Fredag, ordinarie: 400 kr
Lördag, medlem: 350 kr
Lördag, ordinarie: 400 kr

Datum: 12-13 april 2024
Åldersgräns: All ages (18+ i separat barområde). Barn under 12 går in gratis i målsmans sällskap!
Pipeline, Kyrkogatan 6, Sundsvall

SPELTIDER:
Fredag 12 april
17:00 Insläpp/bar/kök
18:00 Rick Titrö
19:00 Slaveriet
20:00 Fabriken
21:00 Småjävlafötter
22:00 Slutstation Tjernobyl
23:00 Attentat

Lördag 13 april
17:00 Syndromet
18:00 Laarhöne
19:00 Dangerface
20:00 Von Bacchi
21:00 Ett Dödens Maskineri
22:00 Köttgrottorna
23:00 Hyrda Knektar

ATTENTAT (fredag)
Gammal är äldst – och bäst! Göteborgsbandet Attentat var förgrundsfigurer under den första svenska punkvågen i slutet av 1970-talet, och har spelat på Sundsvalls Musikforum/Pipeline både 1983, 1984, 1986 och 2011. Nu är de äntligen tillbaka! Räkna med allsång – och det är inte konstigt när man kan plocka ihop en setlist ur låtmaterial som som spänner över fem decennier!

SLUTSTATION TJERNOBYL (fredag)
Efter en fullständig influensa-härdsmälta hos sångaren Lars Norrman dagen innan Punken Är Vår 2023, blev grabbarna i Slutstation Tjernobyl tvungna att ställa in giget. De övriga medlemmarna bjöds ner och drack sin vikt i öl medan Lars låg hemma och deppade över att missa bandets första Pipeline-spelning – trots att bandet då firade 30 år! Nu hoppas vi alla på att detta klassiska Umeå-trallband kör med munskydd, handsprit och kanske kuvös fram till deras premiärspelning på Pipeline.

SMÅJÄVLAFÖTTER (fredag)
Vi lurade upp Göteborgsbandet SMÅJÄVLAFÖTTER (nåja, särskilt svårövertalade var de inte) för att spela förband till The Baboon Show i januari 2023 – och vilken succé det blev. Dessa galenpannor längtar tillbaka till Sundsvall, och vi längtar efter dem. Räkna med ett sjuhelsikes tempo, där landminan Malin vrålar och sjunger med livet som insats.

FABRIKEN (fredag)
Tröttnar vi aldrig på Curre Sandgren, kanske ni undrar? Svaret är NEJ – vi har snarare tecknat någon slags prenumerationstjänst, och den planerar vi att fortsätta med. Den ger nämligen utdelning varje gång. Coca Carola spelade senast på Punken Är Vår 2023, på Höst i Punksvall 2023 såg vi ett återförenat Rolands Gosskör, och nu är Curre tillbaka med den klart mest moderna punkorkestern Fabriken! Med sig har han bekantingarna Åke Noring (som även han spelar med både Coca Carola och Rolands Gosskör), Patrik Trankell (Rolands Gosskör) och Urban Enlund (Roger Rönning m.fl.

SLAVERIET (fredag)
Senast Schlättas finest ,Mariestadsbandet Slaveriet, besökte Pipeline var tillsammans med Björnarna och Drömsemestern i november 2021. Renodlad melodisk arbetarpunk i ett vrålhögt tempo – detta fick vi bevittna när vi fick plocka upp hakorna från golvet på Mimfest 2024 när den fenomenala sångerskan och frontfiguren Loppan lyckades med konststycket att befinna sig i precis hela spellokalen på en och samma gång.

RICK TITRÖ (fredag)
Besökte ni Höst i Punksvall 2023 så fick ni med all säkerhet bekanta er med Rick Titrö – när den skånska punktrubaduren och slitvargen stod på caféscenen och underhöll med sin nattsvarta humor. Eller så kanske ni träffade honom när han stod längst fram på i stort sett alla spelningar under hela Punken Är Vår-helgen samma år. Och skrev recensioner samtidigt. Vi bokade honom till årets upplaga av festivalen på stående fot, inget snack om saken.

KÖTTGROTTORNA (lördag)
Köttgrottorna är bandet som man bara måste förälska sig i. Gör man det inte på platta så gör man det när man ser dem live. Eller, det räcker egentligen att träffa dem och höra deras konstanta gnabbande för att bli förtjust. Charta 77 och Köttgrottorna gjorde en gemensam akustisk spelning i maj 2023, och den här gången har vi varit tvungna att lova trummisen Happy en revansch på Taste of India eftersom han råkade beställa något helt annat än vad vi andra kalasade i oss (rätten heter Chi Chi och han fick Palak Paneer) – och detta är något han ett år senare fortfarande gnäller över. Klart Happy ska få käka Chi Chi!

ETT DÖDENS MASKINERI (lördag)
”Soundtracket till jordens undergång” var det en vän som sa om Ett Dödens Maskineri. Möjligen ligger något i det – även om de nattsvarta texterna, deras ångestmättade skrik och domedagsdoftande riff växlas upp med en stor mängd melodi och ett överjordiskt sväng. Det finns nog inget band i Sverige som man kan bli så arg och glad åt på en och samma gång. Deras nya platta ”Kulturkriget” lämnade ingen oberörd, och det gjorde inte heller deras debutgig på Pipeline 2023 tillsammans med MOB 47 och Gadget. Sedan råkar de vara ena riktiga raringar också, men det kan vi hålla hemligt tills ni får upptäcka det själva.

HYRDA KNEKTAR (lördag)
Stockholmsbandet Hyrda Knektar beskriver sitt låtmaterial som ”en kavalkad av punksnytingar” och vi är verkligen beredda att hålla med. Deras klassiska punksättning (gitarr, bas, trummor) förstärks av både orgel, saxofon och allsångskörer som kommer att låta sjumannabandets låtar eka mellan kåkarna i Stenstan ända in i slutet av april. Vi har ännu inte fått uppleva Hyrda Knektar live, men deras goda liverykte föregår dem med råge. Sist ut på lördagkvällen blir det fuldans och hytt-näve för hela slanten.

DANGERFACE (NORGE) (lördag)
Som Thomas (Björling) har tjatat på att få se de Stavangerska galningarna Dangerface i Pipelines lokaler. Det tog några år efter deras första livemöte i Steinkjer, men nu ska dessa hardcore-punk’n’roll-dårar äntligen få sin Sverigedebut i och med denna spelning. Tycker ni om band som The Bronx, Every Time I Die och Ghost Of A Thousand? Bra! Tycker ni om att se en bindgalen sångare som leker inte-nudda-golv under en hel spelning? Ännu bättre!

LAARHÖNE (NORGE) (lördag)
En uppstoppad grävling på scenen. En hembyggd t-shirt-kanon kopplad till en gasoltank. Skatepunkare som inte kan skejta. Ett bandnamn som översätts till ”lårkaka” på svenska. En årlig tradition att skicka ut fysiska julkort där bandmedlemmarna poserar lättklätt och… ja, de två senaste julkorten hänger på Pipeline-kontoret. Vi började ångra oss redan när vi träffade dem på Örebro Punkfest, men då hade vi tyvärr redan börjat fundera på att boka dem. Lyckligtvis gör de fenomenalt finurliga och allsångsvänliga punklåtar, och det får väl anses vara good enough för att spela på Punken Är Vår.

SYNDROMET (lördag)
Pipeline-älsklingarna Syndromet har hunnit headlina på en barnfestival, haft låtskrivarskola på Pipelines Punkskola och förbandat Asta Kasks egen Bonni Pontén hos oss. Men nu är det äntligen dags för Syndromet att, medelst Sveriges snyggaste scenkläder, ståtrummor och en ytterst kryptiskt stämd elgitarr, charma Punken Är Vår-publiken! Syndromet ska upplevas live, så missa icke!

VON BACCHI (lördag)
Har du varit på en svensk punkfestival de senaste åren så VET du redan vem Von Bacchi är. Hela punksveriges bästa kompis med all rätt – han är en punktrubadur av guds nåde och råkar dessutom vara hemskt snäll och trevlig. Snyggt akustiskt arrade punkklassiker med en röst av rostigt guld. Så kan man nog bäst sammanfatta Von Bacchis liveframträdanden.

Evenemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

Arrangör

PIPELINE SUNDSVALLS MUSIKFORUM

Sundsvalls Musikforum bildades 1973 under den rådande musikrörelsen i Sundsvall. Inledningsvis var det i första hand jazzen på tapeten, vilket gick in i proggen och vidare in i punken i slutet av 1970-talet. Sundsvalls Musikforum, som föreningen hette på den tiden, höll till på Magasinet i Sundsvall. Detta blev en stilbildande och viktig scen för punkvågen, och Sundsvall sattes på den musikaliska Sverigekartan som ”Punksvall”.


1985 flyttade föreningen in i nya lokaler på Kyrkogatan 6, och tog då namnet Pipeline Sundsvalls Musikforum. Pipeline, som föreningen heter i folkmun, har överlevt alla kommunpolitiska svängningar och besparingskrav sedan dess. Det har stundtals varit väldigt tufft, men kämpaglöden och motståndskraften hos föreningens eldsjälar är starkare än tillfälliga politiska nycker. 2023 firar föreningen 50 år och inleder året med den största vårsäsongen någonsin. Hösten 2023 hålls en jubileumsvecka för att fira de 50 gångna åren – och blicka framåt mot de nästkommande 50! I samband med jubileet släpps det även en vacker coffee table-bok som med text och bild sammanfattar väl utvalda delar av föreningens historia.


Om Pipelines väggar kunde tala. Alla nyfikna ögon som beundrat de fantastiska affischväggarna i foajén. Konsertlokalens tak, golv och väggar som vibrerat i timmar och åter timmar av livemusik i alla dess former. Internationellt och nationellt erkända musiker har samsats med lokala förmågor som gjort sina första spelningar, inför en alltid lika entusiastisk publik.


Även om fokusen för Sveriges äldsta rockklubb alltid legat på just musiken, så är Pipeline en lika viktig mötesplats för människor i alla åldrar och bakgrund. Pipeline är ingen ungdomsgård – Pipeline är en plats för alla! Vare sig du kommer för musiken, hänget eller söker ett sammanhang där du känner att du hör hemma – så är du välkommen. Vi behandlar alla vi möter med värme, nyfikenhet och respekt. Förutom rasister, sexister, funkofober, homofober, generella gubbslem, otrevliga och våldsamma människor – de kan gå och vara någon annanstans.


Pipeline Sundsvalls Musikforum – Sveriges äldsta – världens bästa!

Lokal

Pipeline, Kyrkogatan 6, 852 31 Sundsvall

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer