skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Pulsen: Dyrtider med Elinor Odeberg

Eventet är avslutat

Pulsen: Dyrtider med Elinor Odeberg

Från Gratis

Plats

Datum

29 nov 2023 18:30 - 29 dec 2023 19:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Välkomna till en ny programserie i ABF-huset. Under hösten 2023 kommer Pulsen vara en dynamisk och pulserande eventserie som sätter fokus på hjärtslagen inom den litterära världen.

Inflationen i Sverige har det senaste året varit den högsta på över tre decennier och räntorna har höjts i rekordtakt i ett försök att bromsa prisökningarna. Tanken är att om vi får mindre pengar att konsumera med så ska det hålla tillbaka inflationen. Ändå har priserna fortsatt att stiga.

Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen? Nej, menar Elinor Odeberg som är aktuell med boken Dyrtider – så bekämpar vi inflationen. Särskilt inte när storföretagen gör rekordvinster.

Odeberg är ekonomihistoriker och chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé. Hon har arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik och har gedigen utredningserfarenhet, bland annat som utredare på fackförbundet Kommunal. I boken Dyrtider riktar hon strålkastaren mot politiken bakom prisökningarna, men beskriver också att en annan ekonomisk politik är möjlig.

Välkomna på ett samtal om dyrtider och varför inflationen inte ska bekämpas på bekostnad av vanligt folk.

Tid och plats:

Onsdag 29 oktober kl. 18.30
Hjärtat, entréplan i ABF-huset
Fri entré men föranmälan krävs. Anmäl dig här:

Arrangeras av: ABF Stockholm, Arena Idé
Foto bokomslag: Atlas Förlag

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Hjärtat, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer