Psykologer läser böcker analyserar Osebol

Sveavägen 41, 111 83 Stockholm
19 mar 2020 18:30 - 20:00
Superarrangör
Biljetter 70,00 SEK - 90,00 SEK
Biljetter 70,00 SEK - 90,00 SEK

Kan man skildra en hel by? Går det att skriva fram en bygd? Osebol är en by vid Klarälven i norra Värmland. I boken möter läsaren alla byns vuxna invånare, intervjuade av Marit Kapla som själv är uppvuxen där. Osebol är en annorlunda läsupplevelse som saknar motsvarighet. Intervjuerna har kokats ned till lyriska vittnesmål som går rakt in i hjärtat. Boken blir till ett slags prisma som kastar nytt ljus på livet. Det är är färgsprakande, levande och lämnar ingen läsare oberörd. I hennes dokumentära berättelse Osebol skrivs platsen fram och de olika människornas röster får ta plats. Den har jämförts med Svetlana Aleksevitj metod och böcker.

Osebol vann Augustpriset för bästa roman 2019. Marit Kapla är journalist och tidigare konstnärlig chef för Göteborgs Filmfestival. Osebol är hennes debut som skönlitterär författare.

Medverkande:
Författaren Marit Kapla deltar i samtalet och analysen av Osebol. Hon samtalar med Jonas Mosskin, psykolog och skribent.

Lokal: Z-salen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. 

Säkra din plats! Boka din biljett på Billetto fram till 1 timme innan start, eller på plats i ABF-husets information fram till 30 minuter innan start. Eventuella restbiljetter säljs utanför salen.

Varmt välkomna!

Profile picture
ABF Stockholm
Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.
Event inställt

Psykologer läser böcker analyserar Osebol

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.