Psykologer läser böcker analyserar Loranga, Mazarin och Dartanjang 

27 aug 2020 18:30 - 20:00

Biljetter 70,00 SEK - 90,00 SEK

Bjud in vänner

Det har gått 50 år sedan Barbro Lindgrens fantastiska figurer dök upp på den där gården, där allt hänger lite löst och tigrarna springer ut och in genom ladorna. "Slösa bort sina bästa år på att skaffa ett arbete, utbrister Loranga. Vem skall då leka med Mazarin?" En skojsig och pratglad pappa med en tehuva på huvudet bor tillsammans med sin son Mazarin, som älskar bullar. I vedboden bor hans morfar Dartanjang som skriver tabeller, har sus i öronen och är lite virrig och rädd för baciller. Tjuven Gustav kommer och hälsar på liksom en och annan tiger. Giraffen bor på soptippen.

Lindgrens berättelse i böckerna om Loranga, Mazarin och Dartanjang är en hejdlös skrattfest för den som har humor. Är det en maskerad samhällssatir mot vårt upphettade ekorrhjul? Eller är den ansvarslösa uppfostran som Mazarin får, helt enkelt en daterad hippiedröm som varken är vettig eller säger något om barn, barnuppfostran och familjer idag?

För att få svar på alla dessa frågor bjuder vi in publiken att skratta och analysera en barnboksklassiker som påverkat generationer av författare, barn och deras föräldrar.

Medverkande:
Författaren och psykologen Jenny Jägerfeld samtalar med Jonas Mosskin, psykolog och skribent.

Lokal: Katasalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. 

Säkra din plats! Boka din biljett på Billetto fram till 1 timme innan start, eller på plats i ABF-husets information fram till 30 minuter innan start. Eventuella restbiljetter säljs utanför salen.

Varmt välkomna!

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.