Eventet är avslutat

Psykologer läser böcker analyserar Loranga, Mazarin och Dartanjang 

70,00 SEK - 90,00 SEK

Plats

Datum

27 aug 2020 18:30 - 20:00

Beskrivning

Det har gått 50 år sedan Barbro Lindgrens fantastiska figurer dök upp på den där gården, där allt hänger lite löst och tigrarna springer ut och in genom ladorna. "Slösa bort sina bästa år på att skaffa ett arbete, utbrister Loranga. Vem skall då leka med Mazarin?" En skojsig och pratglad pappa med en tehuva på huvudet bor tillsammans med sin son Mazarin, som älskar bullar. I vedboden bor hans morfar Dartanjang som skriver tabeller, har sus i öronen och är lite virrig och rädd för baciller. Tjuven Gustav kommer och hälsar på liksom en och annan tiger. Giraffen bor på soptippen.

Lindgrens berättelse i böckerna om Loranga, Mazarin och Dartanjang är en hejdlös skrattfest för den som har humor. Är det en maskerad samhällssatir mot vårt upphettade ekorrhjul? Eller är den ansvarslösa uppfostran som Mazarin får, helt enkelt en daterad hippiedröm som varken är vettig eller säger något om barn, barnuppfostran och familjer idag?

För att få svar på alla dessa frågor bjuder vi in publiken att skratta och analysera en barnboksklassiker som påverkat generationer av författare, barn och deras föräldrar

Medverkande: Jonas Mosskin, psykolog och skribent samtalar med gästen Gunnar Ardelius. Han har skrivit fem ungdomsromaner, den senaste ”Tjuren från Solna” (2018). Ardelius är idag verksamhetschef på Ideell kulturallians och har tidigare varit ordförande för Författarförbundet.

Lokal: Katasalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. 

Säkra din plats! Boka din biljett på Billetto fram till 1 timme innan start, eller på plats i ABF-husets information fram till 30 minuter innan start. Eventuella restbiljetter säljs utanför salen.

Varmt välkomna!

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF Stockholm ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.