Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Psykologer Föreläser presenterar: INRE VÄRLD & YTTRE VERKLIGHET

Eventet är avslutat

Psykologer Föreläser presenterar: INRE VÄRLD & YTTRE VERKLIGHET

Från 225,00 SEK

Plats

Datum

1 jun 2017 18:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

INRE VÄRLD & YTTRE VERKLIGHET

Två psykologer föreläser om kärlek, smärta, kraft och hopp.
Med grund i teori, vetenskap och beprövad erfarenhet beskrivs hur våra
relationsmönster formas samt hur vi kan omvandla smärta och förlust till resurs.

18.00 Lokalen öppnar

18.15 – 19.15 Anknytning, relationer och känslomässiga mönster

Vi kan inte välja de relationer och sociala sammanhang vi föds in i. Det biologiska arvet har vi med oss, det psykologiska och sociala utvecklar vi i relation till vanligtvis familjen under vår första tid i livet. Här får vi våra första relationserfarenheter vilka ligger till grund för de mönster vi utvecklar under uppväxten och har med oss upp i vuxen ålder.

På vilket sätt påverkar denna vår ”inre karta” våra nutida val, känslor och relationer? Vad kan de relationsmässiga följderna bli om de inre referenssystemen är bristfälligt utvecklade?

Psykolog Christer Borg tar er med på en resa genom hur grunderna för vår inre relationsvärld skapas, vårt grundläggande behov av känslomässig bekräftelse och rädslan för att bli avvisad. Detta kan t ex innebära att vi undviker det som i stunden känns obehagligt och därmed går miste om en del av det vi vill välja och bejaka i livet. Betydelsen av mod till uppriktighet i kommunikation och handling är viktigt då vi vill utveckla dialogen mellan vår inre värld och den yttre verklighet vi lever i.

19.15 – 19.45 Paus med mingel

19.45 – 20.45 Smärtans alkemister - om förmågan att omvandla smärta och förlust till resurs

Vad är det som gör att vissa verkar klara hur mycket elände som helst medan andra tycks bli golvade av minsta motgång?

I denna föreläsning berättar psykolog Katarina Laundy Frisenstam om hur det smärtsamma, hemska och traumatiska som människor varit med om kan bli en språngbräda till en ny styrka och kraft. Detta i motsats till ”eländes-psykologin”, som framhåller hur vi obönhörligt stukas av livet och får leva med konsekvenserna av vår tidigare utsatthet och känslomässiga trauman. I föreläsningen ges flera levande exempel från ett spännande forskningsfält – Resiliens – som just handlar om människans förmåga att återhämta sig från svåra påfrestningar.

Katarina forskar bl.a. på en metod för barn och föräldrar för att stärka resiliens och minska psykisk ohälsa. Förutom detta arbetar hon som konsult och håller föreläsningar, utbildningar och interventioner för individer och organisationer.

Föreläsare

Christer Borg
Leg psykolog, leg psykoterapeut
Handledare & psykologkonsult
Katarina Laundy Frisenstam
Leg. psykolog
Doktorand, Sahlgrenska Akademin

Lokal

Asperö, Folkets hus, 413 04 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer