Psykologer Föreläser - Malmö

20 mar 2018 18:15 - 20:15

Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, 214 34 Malmö


Stress och utmattning i vår tid

Vilka mekanismer bidrar till att allt fler blir utmattade?

Missa inte chansen att höra docenten i psykologi vid Lunds Universitet Per Johnsson tala om vår tids folksjukdom – stress och utmattningssyndrom. Ett unikt tillfälle att lära känna och förstå dess mekanismer och hur man ska förhålla sig till detta tillstånd.

Följande kommer att behandlas:

  • Vad är utmattning och vad händer i kropp och psyket? Vad är det i vår tid som påverkar oss så att fler människor än tidigare får diagnosen utmattningssyndrom?
  • Stress och emotionsreglering för att få förståelse för utmattningssyndrom.
  • Perfektionism och utmattning. Vårt behov av gränssättning i en gränslös värld. Hur skyddar man sig i ett arbetsliv och en fritid som flyter ihop?

Per Johnsson är docent i klinisk psykologi och lektor vid institutionen för psykologi, Lunds Universitet. Hans specialområden är ätstörningar och psykosomatik. Per har i sin forskning intresserat sig för olika aspekter av självbild, t.ex. hos personer med ätstörning, men också för anpassningsmekanismer hos patienter med högt blodtryck och hjärtinfarkter – områden med stark anknytning till stress.

Per Johnsson är medförfattare och tillsammans med professor Carl Martin Allwood redaktör för boken ”Mänskliga möten över gränser – vård och social omsorg i det mångkulturella samhället“. Den är högst aktuell i en tid med stora flyktingströmmar.

Per är en mycket uppskattad föreläsare som kombinerar sina mångsidiga kunskaper med stor portion ödmjukhet och humor.

Biljett

Stängd