skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Psykoanalys: Lyssnandets möjlighet och gräns

Event inställt

Psykoanalys: Lyssnandets möjlighet och gräns

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

24 apr 2024 19:00 - 20:30

Beskrivning

Hur kan psykoanalytisk teori användas för att förstå människans olika levnadsvillkor och skapelser?

Vad innebär det att lyssna och bli lyssnad till? Det är frågor som står i centrum för psykoanalysen. Vår tids strävan efter effektivitet lämnar ett begränsat utrymme åt den ovisshet och långsamhet som lyssnande kräver. Det gör frågorna mer angelägna än någonsin.

Med avstamp i Freuds “jämnt svävande uppmärksamhet” tar sig föreläsningen an lyssnandets paradoxer, vad Lacan menade med att förståelse är ett hinder och varför vi behöver lyssna till det som inte går att tala om.

Föredragshållare:
Tobias Wessely, leg. psykolog och redaktör för böckerna Freud och dödsdriften (Tankekraft förlag, 2021) och Den förnekade kunskapen. En introduktion till Robert Pfallers filosofi (Tankekraft förlag, 2019)

Moderator:
Charlotta Björklind, leg. psykolog, leg.psykoterapeut, psykoanalytiker (IPA)

Tid och plats:
Onsdag 28 februari kl.19:00
Katasalen, ABF-huset, plan 1

Arrangeras av: Svenska Psykoanalytiska Föreningen, ABF Stockholm

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, ABF-huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer