Promenad och högläsning: Och som här har arbetats

524 95 Borgstena, 524 95 Borgstena
7 okt 2021 18:00 - 20:00
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Var i helvete är mina pengar? Textival Litteraturfestival 7-10 oktober 2021 undersöker litteraturens relation till, och samtida gestaltningar av, arbete i vid bemärkelse. Programmet består utav fyra dagar fyllda med samtal, läsningar, performance, konst och musik med författare, poeter, kulturskribenter, konstnärer och artister från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.


Plats: Mollaryd Station

Datum: 7 oktober


18.00-20.00 Textival Litteraturfestival - Promenad och högläsning: Och som här har arbetats
Stina Nilss leder programmet i samarbete med Molla Byalag                                                                                                                                                                                     

Mollaryd stationssamhälle rymde en gång i tiden skola, garveri, skomakare, stationshus, affär och poststation. Med högläsning och samtal intar vi Brittastugan i Mollaryd för att ta del av berättelser och tankar från byns arbetshistoria. Se trådarna dras från en by till andra, från en tid till fler. Vi inleder programpunkten med en kort promenad.

Mer info:http://textival.org/


Textival Litteraturfestival 2021 är ett arrangemang av Textival med stöd av Kulturrådet, Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF, Svenska Akademien, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde och Goethe-Institut Schweden mfl.

Profile picture
Textival

Den litterära föreningen Textival har funnits sedan 2007. Vi arrangerar programserier, festivaler, textmässor, residensprogram, konsthändelser och olika samarbetsprojekt med författaruppläsningar, samtal, kulturdebatt, workshops, utställningar och konstvandringar. Vi besöker och samarbetar med litteraturhus, författarutbildningar, bibliotek, biennaler, konsthallar, festivaler, gallerier och olika kulturaktörer där vi tvärkulturellt strävar efter att skapa nya former för hur, var och när litteratur kan synas och höras.

Till sin form kan Textivals utåtriktade verksamhet beskrivas som nomadisk; vi har ingen fast scen, utan arrangerar i samarbete med en rad olika lokala aktörer på de platser vi besöker. Vi har kontor i Göteborg och i Mollaryd, vilket innebär att en stor del av våra arrangemang förläggs till olika stadsdelar och områden i dessa orter.

Textival verkar för en bred, diversifierad och tillgängliggjord litteraturscen av hög kvalitet i Göteborg och Västra Götaland. Med vår programverksamhet skapar vi sammanhang där aktuella och angelägna frågor i den samtida litteraturen och kulturdebatten får möjlighet att möta ett brett litteraturintresse. Vi verkar i spänningsfältet mellan konst och litteratur och undersöker hur curatoriella och konstnärliga metoder kan tillämpas i nya oväntade rum.

Eventet är avslutat

Promenad och högläsning: Och som här har arbetats

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.