skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Pressfrihet

Eventet är avslutat

Pressfrihet

Från Gratis

Plats

Datum

18 nov 2021 13:30 - 17:00

Beskrivning

12:45-13:00    Registrering
13:00-14:30    Belarus: oberoende medier under attack 
Samarrangemang med Reportrar utan Gränser

Belarus är enligt Reportrar utan gränser Europas farligaste land för oberoende journalister. Regimen gör just nu sitt bästa för att utplåna den fria journalistiken helt. Redaktioner, journalister och fackförbund har utsatts för gryningsräder och nedstängningar. Skribenter bötfälls, fängslas och torteras. Många har flytt landet. Vad finns kvar av oberoende media efter myndigheternas attacker? Hur orkar och vågar de journalister som ännu är verksamma i landet fortsätta arbeta? Vad kan omvärlden göra?  

Medverkande:
Aleh Ahejeu, oberoende belarusiska journalistförbundet BAZj
Johanna Melén, Sveriges Radios Moskvakorrespondent

Moderator:
Erik Halkjaer, ordförande Reportrar utan gränser

Språk:
Ryska tolkat till svenska

14:30-15:00    Paus
15:00-16:30 Ryssland: att utmana statens propaganda

De som granskar makten lever farligt i Ryssland. Trakasserier och hot är en del av många journalisters vardag. Regimens ökande kontroll över Internet i kombination med en striktare agentlag gör att oberoende digitala kanaler kan släckas och enstaka bloggare och journalister stämplas som utländska agenter. Den populära oberoende kanalen ”Regn” är numer utländsk agent vilket gör det svårare att verka och få ut sin information till allmänheten. Vilka möjligheter finns idag för den ryska allmänheten att få tillgång till oberoende journalistik? Kan vi vänta oss fler kontrollerande åtgärder från myndigheterna? Hur kan omvärlden stötta?   

Medverkande:
Sergej Smirnov, Mediazona (via länk)
Olga Romanova, journalist och ordförande för människorättsorganisationen ”Ryssland bakom galler”
Veronica Menjoun, Fojo (TBC)

Moderator:
Martin Uggla, Östgruppen

Arrangör

Välkommen till årets Östdagar!

Den 16-18 november går årets Östdagar av stapeln. Ett tre dagar långt evenemang där situationen för demokrati och mänskliga rättigheter i Belarus, Ryssland och Ukraina belyses genom inbjudna människorättsförsvarare, journalister och civilsamhällesaktiva från de olika länderna.

Det är i år 30 år sedan Sovjetunionens upplösning. Evenemanget behandlar de dagsaktuella utmaningar och möjligheter som råder i respektive land, men blickar även tillbaka på hur situationen utvecklats i de olika länderna sedan Sovjetunionens upplösning. Hur skiljer sig utvecklingen i de olika länderna åt och vilka likheter finns?

Varmt välkommen till tre dagar fyllda av seminarier och aktiviteter! Nedan hittar du programmet i sin helhet.

Du hittar evenemanget på Facebook HÄR

Programmet uppdateras löpande. Till följd av rådande pandemi kan programmet komma att ändras.

Lokal

Ersta konferens & hotell, Erstagatan 1K, 116 28 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer