skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Premiärafton - Eldcirkus och familjecirkus

Eventet är avslutat

Premiärafton - Eldcirkus och familjecirkus

Från 80,00 SEK

Plats

Datum

5 maj 2023 18:00 - 21:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Välkomna till en storslagen cirkuskväll!

Gycklargruppen TRiX presenterar:
Urpremiär av I era själar - Eldcirkusföreställning med Gycklargruppen TRiX och Långsjö teater + Work in progress-visning av föreställningen Olika leka lika - Familjecirkus med Gycklargruppen TRiX

Tider:
18:00 Work in progress - Olika leka lika, familjecirkus med TRiX

18:45-20:30 Paus med prova på-cirkus (ev. fler aktiviteter. Håll utkik på vår facebooksida eller på vår hemsida gycklarna.com)

20:30 Premiär! I era själar - Eldcirkus med Gycklargruppen TRiX och Långsjö teater.

Ta med er picknickfilt eller annat att sitta på, en varm tröja och låt er hänföras av cirkus i absolut världsklass!

Om kvällen: 
Urpremiär för eldcirkusföreställningen I era själar, ett samarbete mellan Långsjö teater och Gycklargruppen TRiX.

På 100-årsjubileet av Khalil Gibrans bok Profeten skapar Gycklargruppen TRiX och Långsjö teater en storslagen eldcirkus som vilar i Gibrans texter.
Föreställningen manar till förståelse, kärlek och fred. I oroliga tider vill vi låta berättelsen om mänsklighet och livet sprida tillförsikt och insikt om att vi alla hör ihop och har lika värde som människor. Profeten är en av världslitteraturens mest lästa och citerade böcker. I föreställningen vävs Gibrans text samman med eldens urkraft, musik och sång med folkliga klanger. Texten är allmänmänsklig, ord som ger styrka och tröst men som också manar till handling och kraft. Det går att förändra världen.
Föreställningens längd ca 60 min

Medverkande från Gycklargruppen TRiX:
Amy Alsegård
Martin Gerhardsson
Linus Sköld
Vaarin Pedersen
Svart Adam Solander

Medverkande från Långsjö teater:
Andréa Arlid
Kajsa Dahlström
Annika Lykta

Producent Hannah Bratt

Gycklargruppen TRiX har sedan 1997 gjort sig kända för sina medryckande och häpnadsväckande eldcirkusföreställningar som turnérar såväl nationellt som internationellt. Med jonglering, pyroteknik, brinnande konstruktioner och framförallt mycket värme bjuder de publiken på en oförglömlig upplevelse. https://gycklarna.com/

Långsjö teater är en fri professionell teatergrupp grundad 2012. De producerar scenkonst för barn och vuxna och turnerar över hela landet och även internationellt. Långsjö teaters vision är att genom scenkonst bidra till att skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle. De har sin identitet i den fysiska teatern och är multidisciplinära. Uttrycken omfattar berättande, clown, mask, levande musik, kathakali, pekingopera och dans.
www.langsjoteater.se

Vi startar kvällen med att bjuda på en inblick i processen av föreställningen Olika leka lika. Den kommer att ha premiär i juni men redan 5 maj har ni möjlighet att uppleva riktigt bra cirkus i Västerås!

Olika leka lika är en familjecirkus av och med Gycklargruppen TRiX.
En hisnande utomhusföreställning fylld med handstående, jonglering och luftakrobatik i världsklass– för alla barn och vuxna!

För fjärde året skapar TRiX en fartfylld cirkusföreställning på temat demokrati. Här blandas cirkus på hög(!) nivå och en stor portion humor med viktiga frågor. Årets demokratiska tema handlar om trygghet och vad som händer med oss när en av grundstenarna försvinner? Olika härkomst. Olika historier. Vi förlorar varandra, vi hittar tillbaka, vi hittar nytt.

Går det att känna trygghet på ett ställe du aldrig förut varit på? Är det människorna runt dig eller platsen du befinner dig på som gör dig trygg? Vad gör du om faran är närmare än du tror? Man måste tappa sig själv för att hitta sig själv. Frågan är bara om man vågar ta språnget, om man vågar vara otrygg, om man vågar lita på att olika leka lika.
Föreställningens längd ca 30 min.

Medverkande:
Mariia Schevchenko (Ukraina)
Maksym Germakov (Ukraina)
Mourhaf Abou Moghdeb (Syrien)
Erik Klinga (Sverige)
Regi: Jonas Sjögren
Producent: Lisa Enochson

Målgruppen för denna visuella cirkusshow är barnfamiljer men den passar alla åldrar.

Mellan föreställningarna har vi en liten paus för att rigga om. Här kan ni passa på att inmundiga er medtagna picknick! Det kommer även finnas möjlighet att prova på cirkus med artisterna från Olika leka lika!

Övrigt:
Vi avråder från att ta med djur till detta event. Det förekommer eld och en del tyst pyroteknik på den senare föreställningen. 

Arrangör

”Vi vill helt enkelt göra världen lite bättre en bit i taget med gyckel som verktyg.”

Genom att blanda cirkusdisipliner, humor, rörelse, musikskapande och berättande vill vi hitta en stark scennärvaro och ett kvalitativt uttryck som kommunicerar till hela människan.

Vi tar oss an sociala frågor med kultur som verktyg. Med grundlig research och starka samarbetspartners går vi på djupet i de frågor vi väljer att arbeta med. På så vis blir vi ägare av ämnet och kan delta aktivt och med övertygelse i samhällsdebatten.

Vår historia har gett oss en praktisk syn på kreativitet och kultur som skiljer sig från många andra utövare. Vi frångår gärna utövare-betraktare-perspektivet och fokuserar istället på deltagarkultur. Publiken och artisterna skapar tillsammans rummet för det konstnärliga uttrycket. Vi vill med våra föreställningar och pedagogiska projekt sprida livsglädje och aktivt jobba för ett mångkulturellt, hållbart och roligare samhälle.

Lokal

Folkparken vid Mälaren, Lögarängsvägen 5, 721 32 Västerås

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer