Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Poste Restante: Heaven and Hell

Eventet är avslutat

Poste Restante: Heaven and Hell

Från 0,00 SEK

Plats

Datum

17 apr 2019 19:00 - 12 maj 2019 22:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

“Heaven and hell are within us, and all the gods are within us”
- Joseph Campbell

Heaven & Hell är ett allomslutande och deltagandebaserat performanceverk i form av en nyinstiftad orden med specifika medlemskriterier. I ett anrikt hus, med rum efter rum av handmålade gobelänger, formuleras ett nytt mytologiskt språk genom sällskapets ritualer. Med hjälp av döda diktare och odödliga berättelser undersöker medlemmarna hur de bättre kan förstå sig själva och med vilka ord de kan utsäga – och frammana – en annan framtid. Under åtta vårkvällar öppnar de dörrarna för utomstående.

Heaven & Hell är den andra, fristående delen av Poste Restantes diptyk om tragedin som form och funktion. Verket tar avstamp i Lévi-Strauss teorier om mytologins funktion som språk för de upplevelser som inte kan benämnas på annat sätt. Tillsammans samlar vi in och skärskådar det mytologiska arv vi vänder oss till för att förstå våra liv och hur vi berättar det för oss själva.

Verket samproduceras av Skogen och framförs i samarbete med Studio Gathenhielm. Det är skrivet specifikt för Gathenhielmska huset, ett kulturminnesmärkt hus vid Stigbergstorget. Sedan huset byggdes 1743 har det, utöver att vara privatbostad, huserat flera ordnar. I moderna tider har det huvudsakligen varit stängt för allmänheten.

Regi: Linn Hilda Lamberg och Benjamin Quigley
Koncept: Linn Hilda Lamberg och Erika Lindahl
Medverkande: Majula Drammeh, Linn Hilda Lamberg, Erika Lindahl, Benjamin Quigley och Maja Svensson
Dramaturg: Erika Lindahl
Praktikant: Maja Svensson
Publikvärd: Daniel Cevér
Foto: Patriez van der Wens
Produktion: Poste Restante i samproduktion med Skogen

Samordnare Studio Gathenhielm/Gathenhielmska huset: Isabel Lagos
Tack till: c/o Kollegium
Genomförs med stöd av Göteborgs stads kulturförvaltning. Poste Restantes arbete stöds av Kulturrådet.

Pris

Donationer. Föreställningen inkluderar mat. Rekommenderad minsta donation 150kr eller 100kr för studenter.

Praktisk information:

Föreställningen är ca 3 timmar.

Plats: Gathenhielmska huset, Stigbergstorget 7, Göteborg

Tillgänglighet: Lokalen är bristfälligt anpassad för funktionsvarierade besökare, har trappor och saknar hiss. Om du är funktionsvarierad behöver du höra av dig till oss så att vi kan planera ditt besök. Vänligen kontakta heaven@poste-restante.se. Ledsagare går gratis.

Övrig info: Åldersgräns: 18 år

Språk: svenska och engelska.

Föreställningen kan innehålla starka blinkande ljus, doft och höga ljud. Under kvällen serveras en enklare måltid. Om du har allvarliga matallergier, hör av er till oss innan så vi kan ta hänsyn till dem.

Arrangör

Lokal

Gathenhielmska huset Gathenhielmska huset, Stigbergstorget 7, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer