Polarpristagare, Zohra och Dream Orchestra

Fågelsången 1, 412 56 Göteborg
10 mar 2019 18:00 - 19:30
Biljetter Gratis - 300,00 SEK
Biljetter Gratis - 300,00 SEK

Afghanistans första orkester för kvinnor, Zohra, och vinnaren av Polarpriset 2018 Dr. Ahmad Sarmast och Afghanistan National Institute of Music (ANIM), framträder för första gången i Göteborg den 10 mars. På Artisten ger de en exklusiv konsert tillsammans med ungdomarna i Dream Orchestra.

Dream Orchestra består av barn och ungdomar från mer än 16 nationaliteter, många av dem ensamkommande från just Afghanistan. Liksom Zohras musiker har de förändrat sina liv genom att spela musik tillsammans. Detta möte mellan organisationerna bakom orkestrarna, ANIM och föreningen Dream Orchestra, är också en hyllning till initiativet att erbjuda en utbildningsmiljö för hundratals barn och ungdomar. 

Vid konserten kommer även studenter från Högskolan för scen och musik att delta. 

Denna kväll uppmärksammas musikens kraft och betydelse för människan och samhället sedan århundraden tillbaka, världen över genom olika länder och kulturer. Konserten är ett unikt och internationellt möte, arrangerad av föreningen Dream Orchestra i samarbete med Högskolan för scen och musik i Göteborg, Zohra och Polarpriset.

Profile picture
Högskolan för scen och musik

Högskolan för scen och musik finns i centrala Göteborg och ingår i den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Högskolans rika offentliga program sätter studenten i centrum och speglar utbildningarna i huset vid närmare 200 evenemang varje år i allt från soloframträdanden till fullskaliga sceniska produktioner. Omfattande samarbete mellan nivåer och genrer ger Högskolan för scen och musik unika möjligheter till bredd och djup.

Eventet är avslutat

Polarpristagare, Zohra och Dream Orchestra

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.