Polarfararna - urpremiär

13 okt 2018 19:00 - 20:30

Brahegatan 42, 563 32 Gränna, Sverige, Brahegatan 42, 563 32 Gränna

ShareMusic & Performing Arts tillsammans med Skådebanan i Jönköpings län och Grenna Museum är stolta över att presentera urpremiären av Polarfararna


I ett ödsligt islandskap befinner sig tre människor på ett forskningsuppdrag när ett minst sagt oväntat katastrofläge uppstår.

Hur klarar sig tre skyddslösa människor i en extrem natur och vad händer med den som står öga mot öga med sin egen utsatthet? Vad innebär det att bege sig ut i det okända? När blir vi tvungna att vända om, och när kommer vi till punkten då det är för sent? Och går det att hitta vägen genom att gå vilse? Polarfararna är ett spännande och absurt katastrofdrama, där människan och nyfikenhetens drivkraft står i centrum.

Idén till föreställningen uppkom då regissör Åsa Johannisson fick möjlighet att följa med isbrytaren Oden till Nordpolen under sex veckor 2016, tillsammans med forskare inom naturvetenskap och fartygets besättning.

Gratis entré på Grenna museum! 

I anslutning till premiären håller Grenna museum öppet mellan 17:00 och 18.45 för föreställningens besökare.  Där erbjuds bland annat en gratis föreläsning av Nina Kirchner under rubriken ”Vårt Arktis – vårt ansvar”. Nina Kirchner är docent i glaciologi vid Stockholms universitet och vetenskaplig direktör för Bolin center för klimatforskning.Info

MEDVERKANDE
Malin Alm
Myra Neander
Anita Nyman

KONSTNÄRLIGT TEAM
Regi och ide: Åsa Johannisson
Manus: Camilla Blomqvist
Dramatiker: Camilla Blomqvist
Scenografi och kostym: Katrin Brännström
Ljudbild och komposition: Magnus Larsson
Mask: Janina Rolfart
Ljusdesign: Sofie Gynning
Foto: Markus Gårder

PRODUCENT
Riksteatern


Vuxen Ej tillgänglig
Student/pensionär Ej tillgänglig
Barn (upp till 16 år) Ej tillgänglig