Poesi- och musikkväll med Bella Batistini / Anders Ådin & Putte Johander

Vitlycke gård 3, 457 93 Tanumshede
28 jan 2022 19:00 - 19:50
Biljetter 60,00 SEK - 80,00 SEK
Biljetter 60,00 SEK - 80,00 SEK

Välkommen till en poesi- och musikkväll på Vitlycke – Centre for Performing Arts där Bella Batistinis uppläsning av dikter kommer att varvas med Anders Ådin & Putte Johanders musik!

Bella Batistini debuterade i bokform 2019 med Mata duvorna, en diktsamling om inlåsning och repression. Boken nominerades till det ärofyllda Borås Tidnings debutantpris och Dagens Nyheter beskrev den som ”årets poesidebut”. I augusti 2021 kom diktsamlingen Stamina som följer i spåren av Mata duvorna och skildrar tillvaron som inlåst. Under poesikvällen kommer författaren läsa utvalda dikter från sina diktsamlingar. 

Anders Ådin och Putte Johander är en genreöverskridande musikduo som turnerat runt om i världen. Anders Ådin från Strömstad spelar det exotiska instrumentet vevlira, den lite mindre exotiska gitarren samt sjunger. Folkmusiken har intresserat sig för Anders sedan tonåren, men har generöst lånat ut honom till pop, klassiskt och black metal genren genom åren. Putte Johander bosatt på Nordkoster spelar kontrabas och hörs oftast i jazzsammanhang. Musikduon gillar när det finns utrymme för spontanitet. Publiken på Vitlycke-CPA kan förvänta sig vacker, ösigt svängig musik ur en varierad repertoar.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi har begränsat antalet besökare till detta evenemang. På grund av begränsningar kring besökarantalet rekommenderar vi att boka biljett på billetto.se innan evenemanget. Vid frågor hör gärna av dig till oss på info@vitlycke.org

Kvällen arrangeras inom ramen för residensprogrammet AIR Litteratur Plats och kultur 2021/2022, i samarbete med Förvaltningen för kulturutveckling och med stöd av Västra Götalandsregion.

Entré: 80kr (studenter och pensionärer - 60kr). Begränsat antal platser. 

Bild: Zac Ong

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.